Fremtind

Økonomi styrer nordmenns påskeplaner

Del
Nordmenn med lav inntekt vil stort sett tilbringe påsken hjemme. Mange med høy inntekt skal derimot reise utenlands.
En fersk undersøkelse viser at det er de med høyest inntekt  som i størst grad skal være på hytta eller reise utenlands. Foto: Hendrik Morkel/Unsplash
En fersk undersøkelse viser at det er de med høyest inntekt som i størst grad skal være på hytta eller reise utenlands. Foto: Hendrik Morkel/Unsplash

Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

– Reiselysten virker å være tilbake hos det norske folk, og vi opplever en økning av henvendelser. Men vi ser også at flere velger å bli hjemme av hensyn til økonomi, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind.


Ulik inntekt gir ulike påskeplaner

I undersøkelsen er det 43 prosent, tilsvarende 1,8 millioner nordmenn, som oppgir at de skal være hjemme i påsken. 36 prosent, tilsvarende 1,5 millioner nordmenn skal på hytta. Men det er signifikante forskjeller mellom respondentenes inntekt. De som i størst grad skal være hjemme i påsken er de med lavest inntekt, mens de som i størst grad skal være på hytta eller reise utenlands er de med høyest inntekt.

– Undersøkelsen viser også geografiske forskjeller. Det er flest fra storbyene som skal til utlandet eller på hytta i påsken, mens det er flest fra bygda som velger å være hjemme, forteller Hofstad-Nielsen.

Advarer mot å droppe reiseforsikring

Funnene er i tråd med resultater fra en undersøkelse utført av Respons analyse i januar, der 44 prosent nordmenn oppgir at økonomi påvirker ferieplanene i år. To prosent sier at de dropper reiseforsikring. Dette frarådes sterkt av skadeforebyggeren. 

– Selv om det kan være fristende å spare penger på reiseutgiftene, bør du aldri reise uten reiseforsikring. Blir du syk eller skadet, kan det få store økonomiske konsekvenser, advarer Hofstad-Nielsen. 


Noen flere funn fra undersøkelsen:

  • Oslo-beboere er i klar overvekt blant de som skal på utenlandsreise i påsken, mens det er færrest fra Trøndelag.
  • Det er flest fra Vestlandet som ikke har noen planer i påsken, mens det er færrest fra Nord-Norge.
  • Det er 20 prosent flere fra Innlandet som skal være hjemme i påsken enn det er fra Oslo.
  • 47 prosent fra Trøndelag skal være på en hytte i påsken, mens bare 22 prosent fra Vestfold og Telemark oppgir det samme.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

En fersk undersøkelse viser at det er de med høyest inntekt  som i størst grad skal være på hytta eller reise utenlands. Foto: Hendrik Morkel/Unsplash
En fersk undersøkelse viser at det er de med høyest inntekt som i størst grad skal være på hytta eller reise utenlands. Foto: Hendrik Morkel/Unsplash
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom