Økning i vegetar på 60 prosent
- Det er ingen kategorier som vokser raskere enn vegetar for øyeblikket. Det henger sammen med at flere ønsker å redusere kjøttforbruket sitt, samtidig som det stadig kommer nye spennende vegetar- og veganprodukter i våre butikkhyller. Enkelte av våre butikker har nesten doblet vegetarsalget fra i fjor, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonsrådgiver i MENY.
Pizza på toppen
Ingen spiser mer pizza per innbygger enn nordmenn. Nå er det også kommet et vegansk alternativ, Pizza Grillet Oumph, som etter kun kort tid er blitt en bestselger. Ellers er de tre på topp innen kjøtterstatninger vegetarburger, kjøttdeigerstatning og soyapølse. Vegansk drikke, yoghurt og matfløte er også populært, hvilket i tillegg skyldes økt fokus på magehelse og matintoleranse.
- MENY har nå mer enn 200 vegetar- og veganprodukter i sortimentet. I september kom også nyhetene vegansk bacon, påleggsskiver med smak av salami eller skinke, bearnaise, Vegme pulled marinert med smak av kjøtt og Vegme boller med kjøttsmak. For MENY, som jobber for at forbrukerne skal ha et størst mulig utvalg, er vi fornøyde med å ha en stor bredde i tilbudet av vegetar, sier Horn Hynne.
MENY mener det er ulike grunner til at flere velger vegetar.
- Mange forbrukere søker vegetarprodukter ut fra et dyrevelferds- eller helseperspektiv, men stadig flere ser også på det som et miljøvalg. For mange dreier ikke valg av matvarer seg bare om pris, men om hvor bærekraftige de er, sier Horn Hynne.
Studentbyer og chiapudding
Tall fra MENY viser at det er Oslo og Trondheim som er de store vegetarbyene, etterfulgt av Bergen og Stavanger. Dette bekrefter internasjonal forskning som viser at mennesker i urbane områder, gjerne nær universiteter, og kvinner under 25 år er overrepresentert blant vegetarianerne. Blant alle MENY-butikkene i Norge, er det MENY Ringnes Park på Grünerløkka i Oslo som selger aller mest.
- Jeg forventer at vi selger dobbelt så mye vegetarprodukter i løpet av 2018 sammenlignet med 2017. Kundene utfordrer oss hele tiden, er nysgjerrige på nye vegetarprodukter og er generelt opptatt av hva de spiser. Vegan-pizzaen er populær, ellers selger vi mye egenprodusert balsamico-sopp, mangosalat og vegansk samosa. Nå har vi utviklet en egne chia-pudding som vi har stor tro på. I julesesongen opplever vi en ekstrem etterspørsel etter vegisterkaker og nøttestek, sier Jan Trygve Blekastad, kjøpmann hos MENY Ringnes Park.
Bestselgere innen vegetar/vegan*:
PIZZA GRILLET OUMPH!
PÅMACKAN NATURELL (erstatning for smøreost)
VEGETARPOSTEI m/STEINSOPP
GO' VEGAN SKIVET (erstatning for ost)
VEGGI BURGER RØDBETER m/ HONNING
VEGETARBURGER, HOFF
TOFU NATURELL ØKOLOGISK
GO' VEGAN REVET (erstatning for ost)
VEGOPØLSE VEGANSK
DEIG VEGETAR, VEGME
*Plantebasert yoghurt og drikke er utelatt
For mer informasjon, kontakt:
Jan Trygve Blekastad, kjøpmann hos MENY Ringnes Park, tlf. 908 04 096
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonsrådgiver
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom