Handelshøyskolen BI

Økning i unge amerikanske velgere gir mer penger til høyere utdanning

Del

For hver 1000 nye unge velgere bruker amerikanske delstater gjennomsnittlig $1,25 mer på utdanning per innbygger.

Postdoktor ved BI Alessia Russo er aktuell med ny valgforskning.
Postdoktor ved BI Alessia Russo er aktuell med ny valgforskning.

En ny studie fra BI og partnere viser at forhåndsregistrering av unge velgere i USA øker statlig finansiering av høyere utdanning. Studien er publisert i det fagfellevurderte tidsskriftet ‘American Economic Journal: Economic Policy’.

- Gjennomsnittlig har delstatene i studien et innbyggertall på rundt 7 millioner. Da vil en økning i offentlig finansiering av utdanning på $1,25 per innbygger utgjøre en total økning på omtrent $8,5 millioner per 1000 nye unge velgere, sier postdoktor ved BI Alessia Russo.

Valgdeltakelsen blant unge amerikanere er mye lavere enn den er for voksne og eldre. Tall fra US Census viser at under halvparten mellom 18 og 29 år stemte ved presidentvalget i 2016, sammenlignet med mer enn to tredeler av personer over 45 år.

- Forhåndsregistrering ble innført som en løsning på dette problemet. Ordningen gjør at velgere under 18 enkelt kan registrere seg på skolen, universitetet eller når de tar førerkort. Slik er de automatisk stemmeberettiget når de fyller 18, og slipper den tungvinte og særamerikanske ordningen med velgerregistrering like før valget, sier Russo.

Russo og hennes medforfattere viser at stater med forhåndsregistrering gjennomsnittlig har 20 000 flere unge velgere i hvert valg. Dette er 20 000 personer som ellers ikke ville hatt en politisk stemme.

14 stater har ordningen for forhåndsregistrering: Hawaii, Florida, Oregon, California, Delaware, Maryland, Rhode Island, Maine, Colorado, Louisiana, Massachusetts, Utah, New Jersey og Nevada. Det har også Washington DC, som ikke er en delstat.

- Stemmeavgivelse er den mest effektive måten å utøve politisk påvirkning på. For å bygge bærekraftige samfunn er det avgjørende at ungdom blir hørt, avslutter hun.

Polariseringen av amerikansk politikk gjør dessverre dette vanskelig. Ordningen med forhåndsregistrering av ungdom var i utgangspunktet et tverrpolitisk initiativ. Etter det ble klart at mange unge stemmer på demokratene, avskaffet North Carolina loven i 2013. I 2016 introduserte 15 stater nye og mer restriktive krav til identifisering av velgere, som tar sikte på å begrense valgdeltakelse for unge og andre grupper.

Les mer på BI Business Review.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Postdoktor ved BI Alessia Russo er aktuell med ny valgforskning.
Postdoktor ved BI Alessia Russo er aktuell med ny valgforskning.
Last ned bilde

Lenker

Om Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI
Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

46 41 00 00https://www.bi.edu/

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. Vi er den eneste norske handelshøyskolen med trippel internasjonal akkreditering.

Følg pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handelshøyskolen BI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom