Nærings- og fiskeridepartementet

Øker kvotebonus for levendelagring

Del

Nærings- og fiskeridepartementet øker kvotebonusen for levendelagring av torsk til 50 prosent.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen

- Dette gjør vi for å legge til rette for at kvotene som er satt av til bonusordningen fiskes opp. Dette er et særskilt tiltak for å bidra til å unngå ytterligere restkvoter i årets torskefiske, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Se også pressemelding 20.04.2021: Innfører tiltak for den minste fiskeflåten

Bonusordning for levendelagring

Det er i år avsatt 2 500 tonn til en ordning med kvotebonus for fartøy som leverer levendelagret torsk. Hittil i år er det landet 525 tonn på ordningen. Ordningen med kvotebonus for levendelagring skal trappes ned og endringen innebærer ikke en økning i kvotene som settes av til ordningen.

Levendelagring av villfanget fisk er villfisk som fangstes og oppbevares levende i merd i inntil 12 uker. Noen aktører har fått dispensasjon til å levendelagre villfanget fisk i inntil 20 uker.

Kontakter

Bilder

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom