Trygg Trafikk

Ofrer livet på to hjul i Thailand

Del

Antall nordmenn som skader seg alvorlig på moped i utlandet øker. Trygg Trafikk og Europeiske Reiseforsikring anbefaler turister å droppe mopeden i Thailand.

Trygg Trafikk og If anbefaler at du dropper mopedkjøring i Thailand. Foto: Jon Berge/If
Trygg Trafikk og If anbefaler at du dropper mopedkjøring i Thailand. Foto: Jon Berge/If

Tall fra Europeiske Reiseforsikring viser en økning på 30 % i antall ulykkeshendelser i utlandet fra 2016 til 2017. Trygg Trafikk er bekymret:

- Mopedkjøring kan være livsfarlig i enkelte land. Jeg er redd vi nordmenn har en naiv holdning til trafikk i utlandet og i tillegg tar større sjanser enn hjemme, sier Christoffer Solstad Steen, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk.

Her hjemme er vi heldige som tredje året på rad er kåret til verdens mest trafikksikre land. Det er langt i fra de samme trafikkforholdene i Norge som i resten av Europa og verden.

Thailand er «verstinglandet»

Thailand skiller seg ut som versting-landet for nordmenns mopedkjøring i utlandet, men også Spania og USA er land som peker seg ut i negativ retning.

- I det siste har vi sett en økning i antall alvorlige skader på moped i utlandet. Nå har det gått så langt at vi fraråder nordmenn å leie moped og scooter i Thailand. Vi opplever dessverre en del skader med mopedkjøring også i land som Spania og USA sier, Jon Berge, informasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

Ulik trafikk-kultur skaper ulykker

Det er mange årsaker til at mopedkjøring i utlandet kan være livsfarlig, men felles for alle landene er at de er populære reisemål for nordmenn.

- Thailand er i en særstilling og de har i tillegg venstrekjøring som gjør det ekstra utfordrende for nordmenn på tur. Samtidig blir vi påvirket av varmen og ferien gjør at vi er i et litt annen modus. Vi blir mindre på vakt og tar litt større sjanser. I tillegg møter vi en helt annen trafikkultur enn det vi er vant til og alt dette er med på å øke risikoen for alvorlige ulykker, sier Berge

Trygg Trafikk og Europeiske Reiseforsikring har noen enkle råd de anbefaler om du skal kjøre moped i utlandet. 

  1. Dropp mopedkjøring og velg annen transport om du kan.
  2. Kjør aldri uten hjelm! Hjelm kan redde livet ditt.
  3. Ikke kjør rundt i badeshorts og sandaler. Ha på deg klær som gir deg beskyttelse.
  4. Kjør aldri dersom du har drukket eller på annet vis er ruset.
  5. Kjør rolig og vær ekstra nøye med å lese trafikkbildet rundt deg.
  6. Sjekk de lokale reglene og trafikkulturen før du begir deg ut i trafikken på egenhånd. Trafikkregler og krav til fører varierer fra land til land.
  7. Har riktig førerkort og forsikring.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kontaktperson Trygg Trafikk: Kommunikasjonsrådgiver Christoffer Solstad Steen - Mob. 918 88 799

Kontaktperson Europeiske Reiseforsikring: Informasjondirektør Jon Berge - Mob.905 98 680 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Trygg Trafikk og If anbefaler at du dropper mopedkjøring i Thailand. Foto: Jon Berge/If
Trygg Trafikk og If anbefaler at du dropper mopedkjøring i Thailand. Foto: Jon Berge/If
Last ned bilde

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg saker fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom