Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Offentliggjøring av studien Erfaringer med hatytringer og hets blant LHBT-personer, andre minoritetsgrupper og den øvrige befolkningen

Del

Bufdir og Institutt for Samfunnsforskning (ISF) legger frem en ny studie om hatytringer som særlig ser på erfaringene til LHBT-personer og andre minoritetsgrupper sammenlignet med den øvrige befolkingen.

Det er første gang det er blitt gjennomført en studie som kartlegger personlige erfaringer med hatefulle ytringer i Norge i befolkningen som helhet. Studien viser at denne typen ytringer er et utbredt fenomen, og at de forekommer på mange arenaer og sier mye om omfang og utsatthet.

Når: mandag 11. februar klokken 08.30-10.30
Hvor: Kulturhuset i Oslo
Hvem: Innlegg fra kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande, Mari Trommald (direktør Bufdir), Audun Fladmoe og Marjan Nadim (ISF), Hanne Bjurstrøm (likestillings- og diskrimineringsombud), Ingvild Endestad (FRI), Gunnar Stavrum (Nettavisen)

Kontakter

Om Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Fredrik Selmers vei 3
0663 Oslo

466 15 000https://www.bufdir.no/

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) er underlagt Barne- og familiedepartementet , og er et fagorgan på områdene barnevern, barn, ungdom og oppvekst, adopsjon, familievern, likestilling og ikke-diskriminering og vold og overgrep i nære relasjoner.

Følg saker fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom