Coop Norge

Obs BYGG overrasker bransjen med priskrig på terrassebord

Del

Høy etterspørsel og begrenset tilgang på varer har ført til høye priser på byggevarer det siste året. Nå er situasjonen mer stabil og Coops byggevarekjede Obs BYGG kutter prisene kraftig på terrassebord de kommende ukene.

Kjededirektør i Obs BYGG, Espen Braaten. Foto: Espen Solli.
Kjededirektør i Obs BYGG, Espen Braaten. Foto: Espen Solli.

Obs BYGG kutter prisen på 28x120 impregnert terrassebord over 30 prosent fra 28,90 kroner til 19,90 kroner per meter som ny kampanjepris de neste to ukene. Dette skjer etter at flere bransjeaktører varslet om fortsatt høye priser ut året.

- Vi opplever nå en mer stabil varetilgang på flere produkter, blant annet på terrassebord. Dette skal komme kundene til gode i form av lavere priser. Med priskuttet er det fort flere tusen kroner å spare for våre kunder, som også er våre medeiere, selv for en mindre platting på 20 kvadratmeter.For oss er dette enkelt: Vi har lovet lavpris påbyggevarer til alle, og dette løftet holder vi. Det er blitt bekreftet i en rekke pristester, sier kjededirektør Espen Braaten.

Mange medier har omtalt prisoppgangen det siste året på trelastvarer og særlig på det populære produktet terrassebord. Prisøkningen skyldes høy etterspørsel internasjonalt samtidig som tilgangen har vært begrenset i perioder, blant annet som følge av billeangrep på tømmer i Canada. Samtidig er det forsinkelser for mange i varehandelen som følge av sprengt fraktkapasitet, noe blant annet Ikea nylig har meldt.

- Det har vært et utfordrende år, men tilgangen på de fleste av våre produkter er nå stabilisert. Fortsatt er det ustabilt for plateprodukter slik som ikke-standard planker og konstruksjonsvirke, men vi forventer ikke ytterligere prisøkninger utover høsten, sier Braaten.

Kontakter

Bilder

Kjededirektør i Obs BYGG, Espen Braaten. Foto: Espen Solli.
Kjededirektør i Obs BYGG, Espen Braaten. Foto: Espen Solli.
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,9 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom