OBOS

OBOS skal bygge boliger for eldre

Del

OBOS og Diakonhjemmet skal utvikle seniorboliger sammen. De 60 første leilighetene kommer på Lambertseter i Oslo.

OBOS  skal i samarbeid med Diakonhjemmet bygge en blokk med 60 leiligheter for eldre rett ved T-banen og senteret på lambertseter.
OBOS skal i samarbeid med Diakonhjemmet bygge en blokk med 60 leiligheter for eldre rett ved T-banen og senteret på lambertseter.

Andelen eldre vil øke kraftig de neste tiårene. I 2060 kan hver femte innbygger ha fylt 70 år, noe som er en økning fra 12 til 21 prosent, ifølge SSB.

For å møte denne utviklingen, har OBOS og Diakonhjemmet inngått et langsiktig samarbeid om å utvikle seniorboliger. De første leilighetene kommer sentralt rett ved T-banestasjonen og kjøpesenteret på Lambertseter. OBOS skal bygge og selge boligene, mens Diakonhjemmet skal levere tjenester til beboerne og lokalmiljøet fra egne lokaler i bygningen.

Går alt etter planene vil boligene bli lagt ut for salg sommeren 2020. Byggingen vil trolig starte i første halvdel av 2021 med planlagt innflytting to år senere.

Bygget vil inneholde næringslokaler i første etasje med rundt 60 boliger fordelt på syv etasjer over. Under bakken er det lagt opp til parkeringsplasser for beboere og senterkunder.

Skal bygge for alle

– I takt med at befolkningen eldes, vil det bli behov for å bygge flere boliger til eldre som har et omsorgsbehov, men som er for friske til å leve på et sykehjem. Dette er en gruppe mennesker vi vil gjøre noe for, og vi vil gjøre det sammen med en ideell aktør som kan dette feltet. Nå skal vi sammen med Diakonhjemmet ta til oss læring med tanke på å utvikle et attraktivt prosjekt på Lambertseter. Hvis dette er noe OBOS-medlemmene etterspør, så vil vi trappe opp samarbeidet. Målet er å realisere flere tilsvarende prosjekter de kommende årene, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

− Vi gleder oss til samarbeidet og denne muligheten til å utvikle gode boformer for eldre. Dette er en modell vi har stor tro på, og derfor er vi også klare til å satse videre sammen med OBOS, sier Anne Grethe Slåtten, assisterende direktør ved Diakonhjemmet Omsorg.

Får råd fra eldre

Hvem er de eldre og hvordan ønsker de å bo for å få en trygg, god og aktiv alderdom i eget hjem? Dette er noen av spørsmålene man ønsker å finne svar på i det nye samarbeidsprosjektet med Diakonhjemmet.

Kartleggingen av behovet for et slikt tilbud på Lambertseter er i full gang. Det er sendt ut spørreundersøkelse og satt i gang dybdeintervjuer med eldre for å finne ut hvilke behov og ønsker de har for boligene. Deretter skal det aktuelle konseptet utvikles i samarbeid med en gruppe eldre.

– OBOS og Diakonhjemmet har allerede mye erfaring vi benytter oss av når vi ser på hvordan seniortilbudet skal bli. Vi ser også på eksisterende forskning og besøker flere boligprosjekter for eldre for å lære. Men det aller viktigste vil være å involvere potensielle beboere. Vi ser for oss at konseptet vi utvikler nå også kan tilpasses eventuelt nye prosjekter, sier forretningsutvikler Carina Meland i OBOS.

Nøkkelord

Kontakter

Daniel Kjørberg SirajKonsernsjef i OBOS

913 82 777

Bilder

OBOS  skal i samarbeid med Diakonhjemmet bygge en blokk med 60 leiligheter for eldre rett ved T-banen og senteret på lambertseter.
OBOS skal i samarbeid med Diakonhjemmet bygge en blokk med 60 leiligheter for eldre rett ved T-banen og senteret på lambertseter.
Last ned bilde

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 450 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom