AF Gruppen

Nytt vindkraftoppdrag i Sør-Sverige

Del

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad skal utføre byggearbeider for to nærliggende vindparker i Sør-Sverige. Kontrakten har en verdi på cirka 160 MSEK, ekskl. mva.

Illustrasjon: Courtesy of Vestas Wind Systems A/S.
Illustrasjon: Courtesy of Vestas Wind Systems A/S.

Prosjektet, med samlet installert effekt på 86 MW, består av 20 vindturbiner som skal produsere fornybar elektrisitet som tilsvarer det gjennomsnittlige årlige forbruket til 44 000 husstander.

Kanonaden er ansvarlig for bygging av veier og fundamenter, samt utgraving og klargjøring av strømnettet i vindparkene.

De siste årene har Kanonaden opparbeidet seg omfattende erfaring med anleggsoppdrag for vindkraft og er i dag involvert i flere pågående prosjekter.

- Vi er glade for å kunne bidra med å styrke forsyningen av fornybar elektrisitet i Sør-Sverige, der det for øyeblikket er mangel på strøm, og samtidig bidra mot Sveriges nasjonale mål om hundre prosent fornybar strømproduksjon innen 2040, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen Sverige.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: Courtesy of Vestas Wind Systems A/S.
Illustrasjon: Courtesy of Vestas Wind Systems A/S.
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 27 mrd kroner i 2020 og har i dag ca 5500 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

 

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom