FOX Norge

Nytt sykehusdrama viser en mer brutal virkelighet (og litt sex)

Del

Sykehusserier som «Chicago Hope» og «Grey’s Anatomy» har tidligere tatt nordmenn med storm. Nå håper FOX’ nye dramasuksess «The Resident» - med premiere onsdag 8. august kl. 21.00 - å gjøre det samme.

Serien har oppnådd imponerende seertall i USA, og sesong to har allerede fått grønt lys.

«The Resident» handler om en ung og skoleflink medisinstudent (Manish Dayal), som skal begynne karrieren ved det prestisjetunge sykehuset Chastain Park Memorial Hospital i Atlanta. Fra første dag blir han tatt under vingene til mer erfarne og eksentriske Conrad Hawkins (Matt Czuchry).

Hawkins introduserer sin yngre kollega for sykehuset på godt og vondt - her er både inkompetente og briljante leger, fryktelige sykdommer og vanskelige etiske dilemmaer.

Pluss litt sex, da, som seg hør og bør når leger og sykepleiere omgås.

– Genuint fengende

Serien har fått både ris og ros av anmelderne - for enkelte er det problematisk at den viser så mange negative sider ved legevitenskapen i en tid der tilliten mellom vanlige folk og autoriteter tidvis er skjør.

Men det er også det som gjør serien så god, mener for eksempel TV Line.

– Legene er ikke superhelter, eller nødvendigvis bra folk i det hele tatt. Dette er genuint fengende og passelig kynisk.

– «The Resident» tar et hardt blikk på de mange vanskelige etiske spørsmålene rundt det amerikanske helsesystemet, og leverer en forfriskende dose mørke i en sjanger som ofte blir sentimental.

Viser usminket sannhet

Totalt 11,5 millioner amerikanere så den første episoden, og sesong to kommer i USA til høsten. De nye episodene kommer også på norske skjermer direkte etter at de 14 avsnittene i første sesong er sendt.

– Produsentene bak «The Resident» ønsket å skape et sykehusdrama som folk ikke hadde sett før - å trekke fra gardinene og vise sannheten om hva som skjer, både bra og dårlig, ved landets sykehus.

– Det har de helt klart lykkes med, sier Michael Thorn,  direktør for underholdning i Fox Broadcasting Company

Ta kontakt med oss hvis du ønsker å se serien i forkant av omtale.

«The Resident» har premiere på FOX onsdag 8. august kl. 21.00.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om FOX Norge

FOX Norge
FOX Norge
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://www.foxtv.no

FOX er verdens største underholdningskanal som når 255 millioner hjem i 127 land utenfor USA. I Norge er FOX tilgjengelig via Altibox, Canal Digital, NextGenTel, Get og RiksTV. Kanalen har introdusert en rekke nye og prisbelønte serier til det norske markedet, som The Walking Dead, American Horror Story, Wayward Pines og Outcast. FOX er tv-kanalen for deg som simpelthen elsker god underholdning, uansett kjønn og alder. Følg oss på Facebook

Følg saker fra FOX Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FOX Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FOX Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom