AF Gruppen

Nytt oppdrag med å bygge leiligheter i Stockholm

Del

HMB Construction, et datterselskap i AF Gruppen, skal bygge ytterligere 112 leiligheter for Familjebostäder i Farsta sør for Stockholm. Prisen er på rundt 275 MSEK ekskl. mva.

I Drevvikshöjden, som ligger mellom Farsta og Sköndal, bygger Familjebostäder i Stockholm ca. 600 utleieleiligheter, barnehage og forretningslokaler i totalt fem etapper.

Etappe 4 omfatter 112 leiligheter, inkludert 19 ungdomsleiligheter, med planlagt innflytting i 2023. Etappen omfatter også barnehage og garasje.

Energiforsyningen til eiendommene kommer fra solceller, bergvarme og fjernvarme med et årlig energiforbruk på under 55 kWh/m2. Eiendommene prosjekteres og produseres for å oppfylle standarden Miljöbyggnad Silver.

– Vi er glade over å få bidra til Familjebostäders mål om minst 500 nye utleieleiligheter hvert år og ser frem til det fortsatte samarbeidet, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen for Sverige.

HMB Construction vant anbudet på hele prosjekt Drevvikshöjden i slutten av 2017. Prosjektering og kalkulasjon skjer etappevis, og Familjebostäder har opsjon på å avbryte hver etappe.

HMB Construction bygger for tiden de to første etappene av Drevvikshöjden. Etappe 3 påbegynnes i løpet av våren og etterfølges av etappe 4 til høsten. For etappe 5 er prosjekteringen av anbudsdokumenter i gang. Prosjektene gjennomføres som en totalentreprise med partnering.

HMB Construction er ett av syv datterselskaper i AF Gruppen Sverige. HMB bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland og Gästrikland. Selskapet omsetter for 1,4 milliarder svenske kroner (2019).

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 22,6 mrd kroner i 2019 og har i dag ca 5700 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

www.afgruppen.no

Følg saker fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom