Nytt liv i tomme lokaler – 8.1 mill. til kulturarenaer

Del

I årets siste tildelingsrunde har Musikkutstyrsordningen (MUO) fordelt over 8.1 millioner kroner til 62 søknader fra aktører i hele Norge. Tilskudd til kulturarenaer gir nytt liv i tomme lokaler!

- Tilgang til gode lokaler over hele landet et helt grunnleggende nødendig for å gi barn, unge, og voksne muligheten til å spille musikk. Vi er veldig glade for at det med tildelingene denne runden vil bli utbedret, bygget eller utstyrt 30 øvingsrom, i tillegg til at 39 scener vil bli utbedret eller utstyrt, sier Rhiannon Hovden Edwards, daglig leder i Musikkutstyrsordningen.

Fra tomme bassenger til kulturarenaer for ungdom i Bodø

- Dette er helt rått! forteller Ole-Thomas Kolberg, prosjektleder for utvikling av Svømmehallen, et ikonisk bygg i Bodø som har stått tomt siden 2003.  - Bodø trenger en konsertarena, der ungdom kan utfolde seg som utøvere og arrangører på sine egne premisser, forsetter Kolberg.

Parkenfestivalen og Bodø kommune har gått sammen for å skape et kulturbygg, og Musikkutstyrsordningen har tildelt 579.000 kroner til akustiske tiltak på ungdomsscenen og 1.000.000 kroner til bygging av fire øvingsrom.

Øvingslokale på dugnad i Valdres

- Me er kjempeglade for at Musikkutstyrsordningen ser verdien i arbeidet vårt, og at dei støttar bygging av Nye Lydkåken Rockeverkstad på Tingvang. Med eit slik tilbod sikrar me gode vilkår for musikkinteresserte i kommunen i overskodeleg framtid, forteller Øystein Skattebu, som leder foreningen Lydkåken Rockeverkstad

Lydkåken Rockeverkstad har vært en viktig rekrutteringsarena for unge band og musikere i og rundt Øystre Slidre i en årrekke og har nå sammen med Øystre Slidre kommune i Valdres fått tilskudd på 250.000 til bygging av nytt øvingslokale!  

Nytt liv i gammelt industribygg i Henningsvær

Trevarefabrikken er et nytt kulturhus i et gammel industribygg i Henningsvær. Det verneverdige bygget, som utgjør tre etasjer på 500 kvm, rommer cafe og bar, rom for atelier og overnatting og scene. Nå får Trevarefabrikken tilskudd på 625.000 kroner slik at scenen blir utstyrt med lydutstyr og backline.

- Tildelingen fra Musikkutstyrsordningen er helt utslagsgivende for at vi som kulturinstitusjon kan fortsette med et høyt aktivitetsnivå i årene som kommer. Vi har store ambisjoner om å utvikle Trevarefabrikken til et fullverdig kulturhus og fortsette å gi publikum fantastiske konsertopplevelser i et bygg fylt med en helt unik historie, sier daglig leder Andreas Hjelle.

- Et av de viktigste premissene for å få til dette er at vi har tilgjengelig utstyr på huset. Det er alfa omega. Det vil gi Henningsvær et stort løft og vi tror vi kan være en viktig bidragsyter til kulturlivet i Nordland, legger teknisk leder Sverre Vik til.

Sjangeroverskridende kunstuttrykk i gammel båtfabrikk i Stavanger

Foreningen RIMI/IMIR SceneKunst (RISK) har tatt i bruk en gammel båtfabrikk i Stavanger for å etablere en kunstnerstyrt produksjons- og visningsplattform. RISK tilbyr produksjonslokale til utøvere og er en visningsarena for ulike kunstuttrykk. Med tilskudd til teknisk utstyr på kroner 193.000, gjøres en skapende arena tilgjengelig for kunstnere og publikum i Stavanger.

-------------------

Nøkkeltall andre tildelingsrunde 2018:

Andre søknadsrunde i 2018 kom det inn 102 søknader med en total investeringssum på 45 millioner. Det kom søknader fra hele landet. 62 søknader fikk tildelt tilskudd med en samlet tilskuddsramme på 8.1 millioner kroner.

Tildelingene fordelte seg slik:

Fremføringsutstyr: 39 tildelinger 4.353.000 kr

Akustikk scenelokale: 1 tildeling 579.000 kr

Øvingsrom og musikkbinger: 8 tildelinger 2.796.900 kr

Øvingsutstyr: 14 tildelinger 438.500 kr

Totalt: 62 tildelinger 8.167.400 kr

 

Neste søknadsfrist er 1. mars 2019!

 

Fullstendige tildelingslister finner du på Musikkutstyrsordningen sin nettside

Foto: Sondre Justad utenfor Trevarefabrikken. Foto av Lars Martin Hunstad.

Nøkkelord

Kontakter

Daglig leder Rhiannon Hovden Edwards
rhiannon@utstyrsordningen.no
Mob.: 916 05 070
www.musikkutstyrsordningen.no

Bilder

Om Musikkutstyrsordningen

Musikkutstyrsordningen
Øvre Slottsgate 2B
0157 Oslo

http://www.utstyrsordningen.no

Om Musikkutstyrsordningen:

- Musikkutstyrsordningens formål er å sikre gode vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk.

- Fra 2019 utvides ordningen til å omfatte flere sjangre og kulturuttrykk.

- Musikkutstyrsordningen deler årlig ut nesten 30 millioner kroner fordelt på prosjekter i hele landet.

- Siden opprettelsen av Musikkutstyrsordningen i 2009 har mange hundre øvingsanlegg, øvingsfellesskap, storband og spellemannslag mottatt tilskudd til øvingsutstyr. Scener over hele landet har mottatt tilskudd til fremføringsutstyr og det er gitt tilskudd til bygging og utbedring av over 500 øvingsrom og musikkbinger.