Avinor

Nytt kjølehotell trygger sjømateksporten fra Oslo lufthavn

Del

Redusert isbruk samt tryggere og ferskere sjømat til verdensmarkedene blir resultatet av avtalen som nå er signert mellom Avinor og Oslo Seafood & Cargo Center. – Kvaliteten på norske råvarer sikres, samtidig som vi kan redusere klimaavtrykket, sier Martin Langaas, som er flyfraktsjef i Avinor.

Illustrasjon: OSCCE / Avinor
Illustrasjon: OSCCE / Avinor

9. mars signerte Avinor og Oslo Seafood & Cargo Center (OSCC) en kontrakt som gir sistnevnte tilgang på tomt inne på flyplassområdet. Der skal det nå bygges et splitter nytt kjølehotell, som skal sikre at norsk sjømat får bedre eksportforhold.

- Med dette svarer Avinor og OSCC på ønsket fra sjømatnæringen og deres samarbeidspartnere om å forbedre kjølekjeden for fersk norsk sjømat, som flys ut fra Oslo lufthavn, sier Langaas.

Kjølehotellet blir på 4200 kvadratmeter og sørger for at man kan redusere bruken av is i forpakningen av sjømaten, da denne allerede er kald når den flyttes ut i flyene-

- Bærekraft er noe av det viktigste Avinor jobber med, og det å kunne redusere behovet for is i fiskekassene er et viktig bidrag her fordi klimaavtrykket per kilo fraktet sjømat reduseres, tilføyer Langaas.

Starter byggingen Q2-2022

For OSCC har det vært viktig å komme frem til et godt konsept, sammen med Avinor, som kan løse kjøleutfordringene for alle aktørene i bransjen.

- Målet er å styrke næringen og beskytte varene. Vi ønsker å etablere kjølefasiliteter som er åpne og tilgjengelige for alle som ønsker det, sier Roy Egil Skredderberget, administrerende direktør i OSCC, og tilføyer:

- Vi har som mål å legge til rette for at Oslo lufthavn er mest attraktiv, når sjømatnæringen skal eksportere sine varer ut i verden. Denne etableringen er svært viktig for å sikre nettopp dette.

FAKTA:

  • Størrelse: 4200 kvm
  • Kapasitet per time: Ca 90 flybrett
  • Ferdigstilles: Q1-Q2/2023

Bilder

Illustrasjon: OSCCE / Avinor
Illustrasjon: OSCCE / Avinor
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom