Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Nytt kart med skredterreng på Varsom appen

Del

Ny versjon av Varsom-appen med kart over skredterreng for turplanlegging. Nå blir det lettere å unngå skredterreng.

I inngangen til påsken 2020, har NVE sluppet en ny versjon av Varsom appen. Appen har nå et kart som viser hvor det er skredterreng i Norge.

- Kartet er et viktig hjelpemiddel for å planlegge turer – på ski, skuter eller til fots, sier Håvard Toft Larsen, snøskredvarsler i NVE.

Snøskred kan løsne overalt hvor det ligger snø og terrenget er bratt nok. For å vurdere hvor det er skredutsatt på tur, er det viktig å kunne gjenkjenne både hvor skred kan løsne og hvor langt de kan gå.

Skredterreng er terreng som er bratt nok til at skred kan løsne og utløpsonene nedenfor slikt terreng. Støttekartene i appen vil hjelpe deg med å gjenkjenne både løsne og utløpsområder.

Les mer på https://varsom.no/snoskredskolen/skredterreng/bratthet-og-utlopssonekart/

Last ned siste versjon av Varsom appen på App Store og Google Play.

Nøkkelord

Kontakter

Jostein Aasen, snøskredvarsler i NVE. Tlf. 920 65 674
Håvard Larsen, snøskredvarsler i NVE. Tlf. 454 82 195

Bilder

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

NVE står bak Snøskredvarslingen, som er et samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt.

Snøskredvarslingen publiserer varsler hver dag før kl 16 og oppdaterer dagens varsel før kl 10 ved behov. Alle varslene publiseres på Varsom.no og bør brukes sammen med mobil appen Varsom Regobs.

Vi varsler i dag for 23 regioner i Norge og på Svalbard, og vi følger den internasjonale standarden med faregrad og skredproblemer som de viktigste ingrediensene i varslet.

Vi har hver dag fire varslere på vakt som utarbeider varsler og nærmere 100 observatører som leverer observasjoner av snø og skred.

For å gjøre varslingen enda mer robust i disse koronatider, har vi rekruttert to nye observatører og bedt om noen flere observasjoner fra våre mer etablerte observatører.

Hensikten med varslingen er å unngå tap av liv og skader fra snøskred. Den hjelper de som skal evakuere skredusatt bebyggelser, skal stenge eller åpne veier og jernbane, eller skal vurdere sikkerheten under redningsoppdrag. Og ikke minst brukes den av svært mange på ski, skuter eller til fots i fjellet – for å unngå ulykker.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom