Statens vegvesen

Nytt fuglekikkerskjul i Hamningberg med utsikt mot Ishavet

Del

Statens vegvesen åpner nytt fuglekikkerskjul i Hamningberg, i enden av Nasjonal turistveg Varanger. Lone Johnsen, ordfører i Båtsfjord kommune står for den offisielle åpningen; onsdag 21. september 2022, kl. 17:30.

Hamningberg fuglekikkerskjul. Illustrasjon Biotope
Hamningberg fuglekikkerskjul. Illustrasjon Biotope

Fugleliv

Det nye skjulet står på landsiden ved moloen i Hamningberg. Plasseringen er valgt på bakgrunn av de store fugletrekkene som følger norskekysten. Et oppkomme av næringsrikt vann gjør Hamningberg til et populært stoppested for trekkfuglene og et velegnet sted for menneskene å oppleve naturen og fotografere fuglelivet.

Værhardt

Fugleskjulet er utformet med tre rom som byr på flott utsikt og gir ly mot vær og vind fra det åpne Barentshavet, uansett fra hvilken retning været står på. Skjulets ytre fasade er flammebehandlet for å skape et forkullet sjikt som beskytter bygget mot vær og vind. Den mørke fasaden kontrasteres av innsidens lyse malmfuru.

Gir resultater

Skjulet i Hamningberg er det nyeste bidraget i en mangeårig satsing på Nasjonal turistveg Varanger. Totalt har Statens vegvesen i samarbeid med Biotope arkitektur etablert seks fuglekikkerskjul på interessante turistvegstopp. Arbeidet med å utvikle Varanger som destinasjon for fuglekikking og vertskap for attraksjonen Nasjonale turistveger gir resultater. Ifølge en analyse fra Menon Economics i 2017 har satsingen bidratt til sterk verdiskaping i regionen.

Program for åpningen, 21. september kl. 17.30:

Musikkinnslag ved Jacob Mikkelsen / Velkommen ved Fredrik Fløgstad, Nasjonale turistveger, Statens vegvesen / Arkitekturen, ved Nasjonale turistveger / Fuglene en kan se, ved Birger Knutsen / Nasjonal turistveg Varangers betydning for reiselivet, ved Marit Magelssen Vambheim, prosjektleder Varanger regionalpark / Åpning ved Lone Johnsen, ordfører i Båtsfjord kommune / Enkel servering

Nasjonale turistveger er 18 utvalgte strekninger fra Varanger i nord til Jæren i sør langs fjorder, fjell, foss og kyst. Nyskapende arkitektur på rasteplasser og utsiktspunkter sammen med kunstverk på høyt internasjonalt nivå med sine tankevekkende fortellinger gjør inntrykk i inn- og utland.  Med Statens vegvesen i førersetet har Nasjonale turistveger gitt Norge en ny turistattraksjon som vekker reiselyst og som bidrar til økt verdiskaping i distriktene.

Kontakter

Bilder

Hamningberg fuglekikkerskjul. Illustrasjon Biotope
Hamningberg fuglekikkerskjul. Illustrasjon Biotope
Last ned bilde
Hamningberg. Foto Bjarne Riesto
Hamningberg. Foto Bjarne Riesto
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.