OsloMet

Nytt forskningssenter kan bidra til å redde Oslofjorden

Del

OsloMet åpner et nytt forskningssenter ved Oslofjorden. Havlaboratoriet vil gjennom forskning bidra til å gjøre informasjon fra havet mer tilgjengelig.

– Mange er bekymret for Oslofjordens fremtid. Vi ønsker å bidra til å utvikle en teknologi for å bedre det biologiske mangfoldet og sette fokus på hvor viktig det er å ta vare på miljøet, sier Alex Alcocer, leder på Oceanlab – havlaboratoriet og professor ved OsloMet.

Fredag 10. september åpner senteret dørene

Pressen er hjertelig velkommen til åpningen og bes sende påmelding til kakari@oslomet.no innen torsdag 9. september.

Filipstad er planlagt som et satsingsområde for Innovasjonsdistrikt Sentrum, der forskningssenteret blir en sentral arena for samarbeid om forskning, bygging av nettverk og innovasjon. Innovasjonsdistrikt Sentrum er et samarbeid mellom OsloMet, Oslo kommune, Arena Oslo og andre aktører.

– Gjennom å utvikle teknologi som samler data under vann skal OsloMet bidra til å utvikle kunnskap om hav, vann og vannressurser. Vanligvis kreves det dyrt utstyr for å fremskaffe kunnskap om det som skjer under vann. Vi ønsker å gjøre denne informasjonen mer tilgjengelig, sier Alcocer.

– Vi utvikler undervannsroboter som henter data fra havet. Disse bruker ulike sanser som lukt, syn og hørsel. Vanligvis kreves det dyrt utstyr for å fremskaffe kunnskap om det som skjer under vann. Undervannsrobotene gir oss muligheten til å hente ut informasjon umiddelbart og gjøre denne tilgjengelig for alle, sier Alcocer.

Møtested mellom næringsliv, forskning og myndigheter

Med forskningssenteret ønsker OsloMet å skape et møtested mellom akademia, næringsliv, myndigheter, skoler og andre som vil bygge bro mellom forskning, utvikling, innovasjon, undervisning og samfunnskontakt.

Havlaboratoriet skal være åpent for alle som ønsker å engasjere seg i havet. Det skal i tillegg satses på forskningsformidling, og det blir ulike arrangementer for elever, studenter og næringslivet.

– Vi vil gjøre forskningen vår mer tilgjengelig for publikum og invitere til spennende foredrag og workshops for alle aldersgrupper, sier Alcocer.

Program for åpningsseremonien

Vi ønsker å invitere presse til åpningsseremonien 10. september:

15.00: Ankomst og registrering. Mingling og servering av tapas.
15.30: Presentasjon av Oceanlab – havlaboratoriet ved Carl Christian Thodesen, dekan ved Fakultet for teknologi, kunst og design
15.40: Tale av Rektor Nina Waaler
15.50: Tale og snorklipping av ordfører i Oslo, Marianne Borgen
16.00: Leder for Oceanlab – havlaboratoriet, Alex Alcocer avslutter seremonien og inviterer publikum inn
16.10: Studentene presenterer sine prosjekter
18.00: Servering av paella

Ved ytterligere spørsmål, vennligst kontakt Kari Anne Røysland, tlf. 970 96 108, kakari@oslomet.no

Bilder

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg pressemeldinger fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom