Nytt aktivitetshus for rusavhengige i Bjerke bydel.

Del

Nå åpner et nytt aktivitetstilbud for mennesker med rusutfordringer i Bydel Bjerke.

Det nye tiltaket er et samarbeidsprosjekt mellom Kirkens Bymisjon og Oslo kommune, og er et av de første eksemplene på at tiltak for folk i aktiv rus blir desentralisert til bydelene.

-          Folk med rusutfordringer bor også i et nærmiljø. Mange ønsker å bidra der de bor, og har behov for å bli sett og respektert. Gjennom mulighetene her kan det bygges bedre livskvalitet og fellesskap, sier prosjektleder Norunn Hexeberg fra Kirkens Bymisjon.

Aktivitetshuset er en sosial møteplass med sosialfaglig profil. Huset tilbyr næringsrik mat alle hverdager, meningsfulle aktiviteter og sosialt fellesskap.
Det er lagt sterkt vekt på brukermedvirkning, og aktiviteter vil bli etablert etter ønsker og behov i deltakermiljøet.
Gjennom Aktivitetshuset vil det også bli mulig med sosialfaglig veiledning, med kort vei til kommunale tjenester.

Samskaping
Aktivitetshuset Bjerke er et såkalt samskaping-prosjekt mellom Bydel Bjerke og Kirkens Bymisjon i Oslo. De to har sammen avdekket behov i bydelen og planlagt tiltaket i et likeverdig samarbeid, der partene har kunne utnytte hverandres spesielle ressurser, muligheter og fordeler.
Kirkens Bymisjon har den daglige driften av tiltaket med fire ansatte, og med finansiering fra Oslo kommune.
Aktivitetshuset åpner i kommunens lokaler i Refstadveien 100.

Ut av sentrum
Prosjektet er også et resultat av Velferdsetatens initiativ for å koble ideell sektor sammen med bydeler. Dette svarer på Oslo kommunes ønske om å desentralisere tiltak i rusmiljøene.
Tanken er at trygge og faglig relevante møteplasser for mennesker i aktiv rus reduserer utfordringene i sentrum og øker livskvaliteten til brukerne.

Aktivitetshuset Bjerke åpner offisielt onsdag 9. september kl. 9.00 i Refstadveien 100.
Presse som vil være tilstede varsler på forhånd til prosjektleder pga smittevern.

Fra Oslo kommune deltar bl.a. byråd sosialbyråd Rina Mariann Hansen, leder av bydelsutvalget i Bjerke Lars Erik Fuglesang (Ap) og bydelsdirektør Bovild Tjønn.
Fra Kirkens Bymisjon deltar bl.a. avdelingsdirektør Nora Blaasvær og prosjektleder for Aktivitetshuset Bjerke, Norunn Hexeberg.

Kontakt for detaljer:
Prosjektleder Norunn Hexeberg, norunn.hexeberg@bymisjon.no, tlf.: 971 16967
Bydel Bjerke: Sebastian Bergedahl Vernang, sebastian.vernang@bbj.oslo.kommune.no, tlf.: 992 80 771 

Kontakter

Prosjektleder Norunn Hexeberg, norunn.hexeberg@bymisjon.no, tlf.: 971 16967
Bydel Bjerke: Sebastian Bergedahl Vernang, sebastian.vernang@bbj.oslo.kommune.no, tlf.: 992 80 771

Om Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon
Tollbugata 3
0152 Oslo

404 30 909http://www.kirkensbymisjon.no

Kirkens Bymisjon er en ideell organisasjon som arbeider i byer over hele Norge, blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter. Vår visjon er at mennesker i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Kirkens Bymisjon vil påpeke og motvirke årsaker til at urett oppstår, avdekke krenkelser, gi hjelp og lindre nød. Kirkens Bymisjon har røtter tilbake til 1855. I dag er vi en ideell aktør som blant annet driver innen eldreomsorg, barnevern, rusomsorg og arbeidsmarkedstiltak. I tillegg til våre gatenære tiltak.  

Følg saker fra Kirkens Bymisjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kirkens Bymisjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kirkens Bymisjon

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom