NRK

Nysatsning på NRK P2 med Håkon Haugsbø

Del

Søndag formiddag på NRK P2 får lytterne et flunkende nytt programtilbud! Menneskene bak programmet håper å gjøre oss alle mindre skråsikre og enda klokere. Programleder er den erfarne journalisten Håkon Haugsbø.

Håkon Haugsbø er programleder for den nye satsningen fra NRK P2, "Desse dagar" Foto: Ole Kaland/ NRK
Håkon Haugsbø er programleder for den nye satsningen fra NRK P2, "Desse dagar" Foto: Ole Kaland/ NRK

Haugsbø tar for seg hendelser fra nyhetsbildet og ser etter sammenhenger og fellestrekk som kan gi oss dypere forståelse av det store bildet. På denne måten kan vi ta med oss lærdom fra en uke og inn i den neste.

Håkon Haugsbø har jobbet med journalistikk siden han var 14 år, og har vært reporter og programleder i dagsordensettende redaksjoner som Dagsrevyen, Forbrukerinspektørene og Brennpunkt. Han har også ledet Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse, SKUP, i flere år. I fem år var han kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp og reiste verden rundt for den humanitære organisasjonen.

-  Med "Desse dagar" håper jeg at vi treffer med et innhold og en stil som lytterne ønsker seg søndag formiddag. Ambisjonen er å skape et nytt format på kanalen som går i dybden, men samtidig er underholdende og engasjerende for lytterne. Håkon Haugsbø er en drivende dyktig journalist og programleder, som nettopp har evnen til å dyrke nysgjerrigheten og skape overraskelser. Derfor er jeg glad for at vi har fått Haugsbø med på laget, sier kanalsjef for NRK P2, Ole Jan Larsen.

Haugsbø er glad for å være tilbake i NRK, og er spent på å ta fatt på nye utfordringer: - Jeg pleier å si at jeg er født i Førde, men oppvokst i NRK. Og journalisten i meg er et seigliva dyr. Nå føles det som å være tilbake på moderskipet, i et program som fokuserer mer på den store sammenhengen, enn detaljene. Dette mener jeg er midt i kjernen av journalistikken, og jeg er veldig glad for at NRK har gitt meg dette oppdraget. - Strømmen av nyheter, både ekte og falske, er formidabel, på mange plattformer. Og en sak som dominerer nyhetsbildet en mandag kan være glemt på fredag. På samme måte som matvarekjedene mener at det er sluttsummen på kassalappen som teller, mener jeg at det er de lange linjene og den store sammenhengen som er viktig å se, og forstå, forteller Haugsbø. - Mye har skjedd i journalistikken. Falske nyheter tikker inn i feeden vår, vi er alle våre egne publisister i egne medier, og vi konsumerer nyheter som algoritmer har servert oss. Og klikkvennlige hendelser blir de prioriterte sakene. Det er større behov enn før, for å ta et steg tilbake, se etter de lange linjene og spørre: Hei, hva er det som skjer? 

 «Desse dagar» er produsert av Munck Studios for NRK og skal sendes på NRK P2 på søndager kl.11:00.

Oppstart søndag 24. mars.

Kontakter

Bilder

Håkon Haugsbø er programleder for den nye satsningen fra NRK P2, "Desse dagar" Foto: Ole Kaland/ NRK
Håkon Haugsbø er programleder for den nye satsningen fra NRK P2, "Desse dagar" Foto: Ole Kaland/ NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom