FOX Norge

Nye storserier til norske skjermer: FOX signerer med 20th Century Fox

Del

En rekke nye serier finner veien til TV-kanalen FOX i Norge, takket være en omfattende TV-avtale som strekker seg over flere år.

Stillbilde fra serien «The Gifted». Foto: FOX
Stillbilde fra serien «The Gifted». Foto: FOX

Den nordiske grenen av Fox Networks Group (FNG) og 20th Century Fox har inngått en ny avtale som inkluderer eksklusive premierer og en katalog av kjente og kjære favoritter. 

Seriene skal vises på FOX-kanalene i hele Norden, og avtalen inkluderer også arkivrettigheter. 

– En milepæl

Blant de nye seriene som får premiere her til lands er den nye kjempesuksessen «The Gifted», scifi-komediene «The Orville» og «Ghosted», samt en splitter ny dramaserie fra «Glee»-radarparet Ryan Murphy og Brad Falchuk kalt «9-1-1». 

– Denne avtalen er en milepæl i forholdet mellom Fox-kanalene og 20th Century Fox Television Distribution. Kvaliteten på disse titlene vil passe perfekt ved siden av de prisvinnende dramaseriene vi er så stolte av å tilby seerne våre eksklusivt, sier Hans van Rijn, general manager for FNG Nordics. 

– Ved starten av året lanserte vi FOX+-, som lar seerne se nye og etablerte dramaserier i en egen tjeneste. Nå er vi kjempefornøyde med å gi nordiske seere enda mer kvalitet – både på lineær TV og on demand, sier van Rijn. 

Marvel-serie kommer først

Første serie ut i Norge er «The Gifted», produsert av 20th Century Fox Television sammen med Marvel Television. Serien, som foregår i X-Men-universet, får premiere på FOX allerede torsdag 7. desember kl. 21.55. 

Serien forteller om et helt vanlig foreldrepar som får tilværelsen snudd opp-ned når de oppdager at barna har superkrefter. 

Neste serie ut er «The Orville» (norgespremiere 18. desember), en eventyrserie som foregår på et romskip 400 år inn i framtiden. Serien har allerede fått grønt lys for en andre sesong, og er skrevet av Seth MacFarlane («Family Guy», «Ted») som også innehar hovedrollen. 

I den overnaturlige komedien «Ghosted» blir en kynisk skeptiker (Craig Robinson) og en paranormal entusiast (spilt av Adam Scott) rekruttert av et topphemmelig statlig byrå for å undersøke «uforklarlig» aktivitet i Los Angeles - mens de samtidig må avdekke et større mysterium som truer menneskehetens eksistens. 

«9-1-1» er på sin side en serie om livene og karrierene til ambulansepersonell, politi og brannfolk som risikerer livene for å redde andre. 

I tillegg til disse premierene, inkluderer avtalen med 20th Century Fox også etablerte favoritter som «Family Guy» og «American Dad». 

I Norge er FOX tilgjengelig via Altibox, Canal Digital, NextGenTel, Get og RiksTV. Kanalen har introdusert en rekke nye og prisbelønte serier til det norske markedet, som «The Walking Dead», «American Horror Story», «Wayward Pines» og «Outcast». 

Kontakter

Bilder

Stillbilde fra serien «The Gifted». Foto: FOX
Stillbilde fra serien «The Gifted». Foto: FOX
Last ned bilde
Stillbilde fra serien «The Orville». Foto: FOX
Stillbilde fra serien «The Orville». Foto: FOX
Last ned bilde
Hans van Rijn, nordensjef for FNG Nordics. Foto: FOX
Hans van Rijn, nordensjef for FNG Nordics. Foto: FOX
Last ned bilde

Lenker

Om FOX Norge

FOX Norge
FOX Norge
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://www.foxtv.no

FOX er verdens største underholdningskanal som når 255 millioner hjem i 127 land utenfor USA. I Norge er FOX tilgjengelig via Altibox, Canal Digital, NextGenTel, Get og RiksTV. Kanalen har introdusert en rekke nye og prisbelønte serier til det norske markedet, som The Walking Dead, American Horror Story, Wayward Pines og Outcast. FOX er tv-kanalen for deg som simpelthen elsker god underholdning, uansett kjønn og alder. Følg oss på Facebook

Følg saker fra FOX Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FOX Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FOX Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom