ŠKODA

Nye ŠKODA SCALA er den første modellen fra ŠKODA med merkets nye designspråk

Del

Det er den første serieproduserte bilen fra ŠKODA i Europa med «ŠKODA» skrevet med blokkbokstaver på bakluken. De 18-tommer lettmetallfelger og det unike, uttrukne bakvinduet, som er tilgjengelig i Emotion-pakken, gir ŠKODA SCALA en særpreget stil.

Det nye interiøret er basert på VISION RS-konseptstudiet. Det kombinerer ergonomi og en tiltalende stil med den generøse romsligheten som er typisk for ŠKODA og det største bagasjerommet i segmentet. Akkurat som frontdørene har også instrumentpanelet med den midtstilte berøringsskjermen plassert høyt på dashbordet, en overflate i mykt skum med en ny spesifikk krystalltekstur. Punktbelysningen, varme nyanser og sømmer i kontrastfarge på setetrekkene, som kan leveres i Suedia Mikrofiber som ekstrautstyr, skaper en behagelig atmosfære i kabinen.

Motorer og understell
SKODA SKALA kommer flere motoralternativer. Tre 1-liters eller 1,5-liters TSI-motorer, og én 1,6 liters TDI-motor med effekt fra 95 til 150 hestekrefter. 1,0 G-TEC-motoren med effekt på 90 hestekrefter, som er laget for å kjøre på miljøvennlig naturgass (CNG), kommer senere i 2019.
De fem effektive turbomotorene oppfyller selvfølgelig kravene i Euro 6d-TEMP-utslippsstandard. Sportsunderstellregulering er tilgjengelig som ekstrautstyr – et understell som kan veksle mellom «Normal»- eller «Sport»-modus via menyen for å velge kjøremodus.

Assistansesystemer
Mange av ŠKODA SCALAs assistansesystemer har tidligere bare vært brukt i høyere bilsegmenter. Feltskifteassistenten (ekstrautstyr) viser om en bil nærmer seg bakfra og vil kjøre forbi, eller hvis det er en bil i blindsonen. Den registrerer biler opptil 70 m unna – 50 meter lenger enn i blindsonevarsleren. Adaptiv cruisekontroll, som kan brukes i hastigheter opptil 210 km/t og parkeringsassistent er også ekstrautstyr. Kjørefeltassistent og avstandskontrollsystem med City-nødbremsfunksjon leveres som standard.
Teknologi og sikkerhet.
SCALA har LED-frontlykter og -baklykter som standard, full LED-versjoner er tilgjengelig som ekstrautstyr og leveres, for første gang i en ŠKODA, med dynamiske blinklys bak. Bilen har opptil ni kollisjonsputer, inkludert en knekollisjonspute for føreren og, for første gang i dette segmentet, sidekollisjonsputer bak som ekstrautstyr. Hvis en kollisjon er nært forestående, vil den proaktive passasjerbeskyttelsesassistenten automatisk lukke vinduene og strammer bilbeltene i forsetene i god tid.
 
Infotainment
Digitalt dashbord (ekstrautstyr) har en skjerm på 10,25 tommer – den største i dette segmentet. Infotainmentsystemer fra tredje generasjon av den modulbaserte MIB-infotainmentplattformen leveres med en skjerm på mellom  6,5 og  9,2 tommer.  Berøringsskjermen befinner seg i komfortabel høyde på dashbordet med klar sikt for føreren og passasjeren i forsetet. ŠKODA-lydsystemet har en basshøyttaler og ti høyttalere. Bilen har mange av ŠKODA Connect mobile onlinetjenester, for eksempel kan den låses og åpnes via mobiltelefonen, og både programvaren til infotainmentsystemet og kartet kan oppdateres online. SCALA er alltid tilkoblet takket være innebygd eSIM med LTE-tilkobling.

Simply Clever
ŠKODA SCALA leveres med en rekke Simply Clever-funksjoner. For første gang i dette segmentet får man elektrisk bakluke inkludert Tip-To-Close-funksjon, og et innsvingbart tilhengerfeste, som kan låses opp elektronisk ved å trykke på en knapp i bagasjerommet.

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om ŠKODA

ŠKODA
ŠKODA
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.skoda-auto.no

ŠKODA - Smarte løsninger hele veien

Følg saker fra ŠKODA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ŠKODA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ŠKODA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom