Nærings- og fiskeridepartementet

Nye regler fra 2022: Utvidet periode for ungdomsfiske

Del

Fra i år av justeres ungdomsfiskeordningen slik at ungdommene får fiske fram til skolestart.

Gjennom Ungdomsfiskeordningen får ungdom mellom 12 og 25 år mulighet til å drive fiske i sommerferien.

– Jeg er opptatt av at vi må satse på rekruttering til denne viktige fremtidsnæringen. Ungdomsfiskeordningen er en vei inn for mange unge som ønsker å teste fiskeryrket. Målet er å gi ungdom erfaring som fiskere slik at de ser mulighetene i fiskerinæringen, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Utvidelse av tidsperioden

Departementet viderefører i hovedsak reglene for ungdomsfiskeordningen fra 2021, men stoppdatoen for ordningen forskyves.  Ordningen vil gjelde for hele landet i perioden fra og med 13. juni og til og med 19. august 2022.

– Mange fiskemottak er stengt sommerstid og da kan det bli vanskelig for ungdomsfiskere å få landet fangst i ferien. Jeg har derfor bestemt at ordningen fra i år av skal utvides til 19. august, slik at ungdommene får brukt hele sommerferien sin om de ønsker det, sier statsråden.

Ordningen omfatter alle fiskeslag som blir fanget i de vanlige fiskeriene langs kysten. Les mer om årets regler hos Fiskeridirektoratet. 

 Mer om ordningen

  • Ordningen med ungdomsfiske gir ungdom mellom 12 og 25 år mulighet til å drive fiske i sommerferien, og omsette fangst for inntil 50 000 kroner.
  • Ordningen vil gjelde for hele landet i perioden fra og med 13. juni og til og med 19. august 2022, og omfatter alle fiskeslag som blir fanget i de vanlige fiskeriene langs kysten. For rognkjeks starter fisket allerede 1. mai.
  • Ordningen er underlagt de samme redskapsbegrensningene som fritidsfisket.
  • Årets påmeldingsskjema vil bli publisert hos Fiskeridirektoratet når påmeldingen er klar: Ungdomsfiskeordningen 2022 (fiskeridir.no)

Bilder

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom