Utleiemegleren

Nye prisrekorder i leiemarkedet

Del

I Oslo har vi en stabil prisutvikling mens i Romerike og i Asker og Bærum setter vi nye rekorder, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Oslo

Det kostet i gjennomsnitt 9.795,- kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i oktober, dette er en nedgang på 2,5% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 6 %.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 13.613,- kroner, dette er en nedgang på 1,4% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,5%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 17.177,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 0,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 6,1%.

- Vi har hatt en god oktober måned i Oslo. Vi opplever at leieprisene har holdt seg stabile så langt i høst, og ser en økning på 2- og 3-roms leiligheter sett opp mot tilsvarende måned i fjor.

Erfaringsmessig vil vi oppleve et større trykk i markedet på nyåret, så vi søker etter flere boliger som vil bli ledige i januar og februar, sier regionssjef Siri Anne Bernum Halck.

Bergen

For en 2-roms var gjennomsnittleien 11.239,- kroner, dette er en oppgang på 0,1% fra måneden tidligere. Sammenlignet med oktober 2019 er det en oppgang 4,4%.Det kostet i gjennomsnitt 14.975,- kroner å leie en 3-roms leilighet i oktober. 

-  Høsten er normalt en litt roligere periode på leiemarkedet i Bergen etter at det store sommerrushet er unnagjort. For tiden er det noe mindre aktivitet, litt færre interessenter til hver bolig og noe lavere omsetningshastighet enn i de travle sommermånedene. Dette er en del av de vanlige sesongvariasjonene. Erfaringsmessig vil trykket i leiemarkedet være moderat frem til nyåret. Vi anbefaler de som skal leie bolig fra januar eller februar å være tidlig ute, slik at de kan leie seg noe mens det er færre konkurrenter på markedet, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Stavanger

En 2-roms koster i gjennomsnitt 8.983,- kroner per måned, og en 3-roms kostet i gjennomsnitt 13.600,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 3,2%.

-  Antall ledige boliger i Stavanger på finn.no går ned og teller i dag 346 boliger som er 11% færre enn forrige måned. Dette er som er det laveste antall ledige boliger siden oljenedturen 2014. Det har vært god aktivitet på 2 og 3-roms leiligheter og særlig for objekter med god lokasjon og standard.

Våre samarbeidspartnere som driver med relokasjon av personell har også varslet at de har merket enn større pågang fra folk på vei inn tiden fremover.

Vi ser en jevn prisøkning siden fjoråret, men det er fortsatt noe lavere aktivitet for eneboliger og større objekter, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge

 

Trondheim

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 11.721,- kroner i september, som er en oppgang på 4,9% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,3%.

For en 3-roms var gjennomsnittleien 14.152,- kroner, dette er en nedgang på 2% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,2%

-  Det har i oktober vært ganske bra aktivitet, og vi har leid ut betydelig flere boliger enn sammenlignet med oktober i fjor. Det er flere nye leilighetsbygg som ferdigstilles på slutten av året og flere har kjøpt leiligheter de skal leie ut, sier Daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan

 

Romerike

For en 2-roms kostet det i gjennomsnitt 11.699,-  kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 5,9%, målt mot samme måned i fjor er det en oppgang på 10%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i gjennomsnitt 13.448,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,5%.

-  På Romerike fortsetter prisoppgangen fra de foregående månedene. I oktober opplevde vi en rekordhøy gjennomsnittlig leiepris på 2-roms leiligheter, på nesten 11.700 kroner. Det er mange nyere leiligheter som har blitt leid ut, med en god og moderne standard. Slike leiligheter er det en god betalingsvillighet for blant leietakerne. Nyere boliger normalt sett betyr få feil og mangler, og dermed god forutsigbarhet for leietakere. Ofte er det også parkeringsplass inkludert, noe som også drar opp husleien en del.  Med et fortsatt stort tilbud av ledige utleieboliger, tyder alt på at det vil bli et bra leiemarked også de siste månedene av 2020, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen.

Asker og Bærum

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 11.828,- kroner for en 2-roms, som er en oppgang på 6,9% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang 7,4%.

En 3-roms leilighet kostet i snitt 16.510,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 9,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,2%.

- En hektisk oktober måned er over med mange utleide boligerog høyt trykk i leiemarkedet. Det er få 2 og 3 roms leiligheter i markedet som forklarer oppgangen i leieprisen. Gjennomsnittlig leiepris på 3-roms er en ny rekord. Vi anbefaler at man setter i gang utleieprosessen så raskt som mulig dersom man vurderer utleie i høst eller på nyåret. Vi har et jevnt trykk med gode og solide leietakere som søker bolig hos oss. Vi opplever også økt etterspørsel fra kunder som ønsker å investere i en, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen. 

Drammen

For en 3-roms leilighet kostet det i gjennomsnitt 12.820,- kroner som viser en nedgang på 2,9% sammenliknet mot forrige måned.

- Leiemarkedet forsetter trenden fra forrige måned og det er ganske rolig. Året avsluttes ofte med et litt roligere leiemarked. Det er leietakers marked, men tendensen forsetter med et mindre antall utleieboliger på markedet vil det sannsynligvis bli mer balanse og større interesse på hver enkelt bolig, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen

Jessheim

- På Jessheim var det i oktober god aktivitet i markedet. Generelt har vi hatt god respons på våre ledige boliger. Vi har merket oss en tendens med at stadig flere leietakere forbereder seg for 2021 og søker bolig som er ledig frem i tid. Vi ser at mange leietakere prioriterer 2 og 3 roms leiligheter med høy standard i nye boligprosjekter som har god tilgang til offentlig kommunikasjon. Områdene på Råholt, Eidsvoll og Jessheim er attraktive.

Siden nyåpningen av vårt kontor i juni, har vi hatt en vekst i oppdragstilgang fra private utleiere i tillegg til at vi leier ut nye, attraktive boliger for utbyggere. Med denne positive trenden ligger alt til rette for at vi skal kunne ha et bra tilbud med utleieboliger på Øvre Romerike fremover.

Erfaringsvis vil markedet roe seg mot slutten av året, slik at vi vil anbefale de som planlegger å leie ut boliger fra januar eller februar med å være tidlig ute og ta kontakt med oss, sier daglig leder for Utleiemegleren Jessheim, Tom Fjalestad. 

 

Østfold

Snittleien i Østfold har gått opp 3% sammenlignet med fjoråret. I snitt koster det nå kr 11279,- å leie en bolig i vårt distrikt mot kr 10987,- fra i fjor.

-  I oktober har vi fortsatt høy aktivitet, med god respons på våre utleieobjekter og bedriftsmarkedet har for alvor våknet. Interessen fra investorer for nye prosjekter er økende, særlig i Moss og Fredrikstad. Skal man leie ut før jul bør man tenke på å starte prosessen nå da det erfaringsmessig blir en roligere desember, sier daglig leder for Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen.

 

Vestfold

Utleiemegleren Vestfold åpnet sine dører 20. juli. Vi har fått inn oppdrag i alle byene fra Skien til Holmestrand og er tatt godt imot i markedet.

Vi begynner å merke at høysesongen er over og at det er noe mindre oppmøte på visningene de siste ukene. Det er normalt for årstiden sier daglig leder for Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen.

En annen ting som er normalt for årstiden er at det man får besøk av små mus i boligen sin og det er helt klart museår i år siden vi har hatt mange leieboere som har fått besøk av små mus de siste dagene, sier daglig leder for Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

Tel:90866381

Bilder

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå over 13.500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og Moss, i tillegg til fem kontorer i Oslo. I 2020 oppretter vi to nye meglerkontorer og har da totalt 14 kontorer. Utleiemegleren har idag ca. 165 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Et godt leiemarked i 2020 på tross av Covid-196.1.2021 07:00:00 CETPressemelding

I 2020 ble styringsrenten satt til null. For mange har dette medført lavere bokostnader. Samtidig har Koronasituasjonen preget markedet ved at mange har usikker inntekt. Et velfungerende leiemarked bidrar til en fleksibilitet som har vist seg å være viktig i tider med usikkerhet. Flere studenter enn vanlig har blitt i Norge, som har bidratt til en liten leieprisøkning. Utleiemegleren har leid ut ca.7.600 boliger i 2020 og i dag har vi ca. 15.200 boliger til forvaltning. Utleiemegleren er i stadig vekst og åpnet nytt kontor i Sandefjord, på Jessheim og i Nydalen i Oslo i 2020, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom