Avinor

Nye originale Munch-verk på Oslo lufthavn

Del

Siden 2018 har over 7,5 millioner reisende kunnet oppleve original kunst av Munch på Oslo lufthavn. Fra torsdag 24. november får de oppleve to nye ikoniske verk.

Kunstverkene som nå skal vises ved Oslo lufthavn er maleriet "To småpiker med blå forklær" (1904-05) og en av Munchs originale litografiske steiner med motivet "Sløret" (1913-15).

– Vi er svært fornøyde med dette samarbeidet som virkelig bidrar til vår visjon og ønske om å berike livene til mennesker over hele verden med Munchs kunst. Kanskje skal noen reisende videre til nye MUNCH i Bjørvika - og det er symbolsk at det første som møter dem etter landing er et ekte Munch-verk, sier direktør ved MUNCH, Stein Olav Henrichsen.  

Lufthavndirektør Stine Ramstad Westby ved Oslo lufthavn deler den betraktningen.

– Dette er en veldig flott avtale vi har med MUNCH om å få muligheten til å vise originalverk av Edvard Munch ved Oslo lufthavn. Det er et uventet og spennende tilbud til våre reisende. Ikke minst er det aktuelt nå, med det splitter nye museet i Bjørvika, sier Ramstad Westby.   

Om verkene:

To småpiker med blå forklær

Edvard Munch, Norges mest kjente kunstner, hadde sin egen måte å male ansikter på. I hans mest kjente motiv Skrik fremstår hovedfigurens ansikt nærmest som en maske. I oljemaleriet som nå viser på Oslo Lufthavn, To småpiker med blå forklær fra 1904–05, er jentenes øyne nesten redusert til sprekker. De er kledd på samme måte, som om de bærer en slags uniform, men kroppsspråket deres skiller dem fra hverandre.

I Sløret, den litografiske steinen fra 1913–15, forsøker en kvinne å skjule ansiktet sitt med et gjennomsiktig stykke tøy. Den nakne kroppen hennes er likevel godt synlig gjennom det tynne sløret.

Kunstverkene skiftes ut med et nytt originalverk etter en periode på ett til to år og inngår som en del av Oslo lufthavns omfattende kunstprogram. Et spesialdesignet monter er plassert i den nye utenlandspiren, lett tilgjengelig for både norske og internasjonale reisende.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Last ned bilde
Tyske Svenja Kuhfuss var overrasket over å se ekte Munch-kunst på lufthavnen. Hun kjenner godt til Munchs kuns, og har planlagt besøk til det nye museet førstkommende lørdag.
Tyske Svenja Kuhfuss var overrasket over å se ekte Munch-kunst på lufthavnen. Hun kjenner godt til Munchs kuns, og har planlagt besøk til det nye museet førstkommende lørdag.
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom