Stellantis Norge

Nye Opel Grandland: Mer enn bare et pent ansikt

Del

Bildene av nye Grandland viser at SUVen har mistet en X, samtidig har Opel har fullastet den med teknologi vi kjenner fra langt større og dyrere biler.

Når Opel oppdaterer sin største SUV, får den design, teknologi og funksjonalitet i toppklasse. Ikke minst syntes dette gjennom en heldigital cockpit, som gir Grandland et helt nytt førermiljø. Opel fortsetter sin visjon om å demokratisere teknologi, og nye Grandland leverer flere nye tekniske høydepunkter.

Et av dem er IntelliLux LED® Pixel Light som med sine 168 LED-elementer setter en ny standard i klassen. Lyset kan kombineres med Night Vision, som for første gang introduseres på en Opel. Systemet oppdager mennesker og dyr i mørket opptil 100 meter foran bilen, og varsler føreren. Selvkjøring nivå 2 er også på plass for Grandland.

Eksteriøret preges forfra av Opels nye ansikt – med Opel Vizor på plass.

- Grandland vil fortsette å bygge Opels merkevare gjennom design og teknologi. For Norge vil selvsagt hybridversjonen med 300 hestekrefter og firehjulsdrift være den viktigste versjonen, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel. O. Steen.

Opel Vizor med IntelliLux LED Pixel-lys

Siden introduksjonen av Grandland i 2017 har den pekt fremover mot Opels nye design. Når den nå får den svært tydelige Opel Vizor-fronten, ser vi hvordan den sømløst integrerer blitzen i front med de nye klasseledende IntelliLux LED Pixel-lysene og skaper en helhet.

84 LED-segmenter i hvert frontlys, er det samme som i Opel Insignia, og lysene sørger for å tilpasse seg hastighet og kjøreforhold uten å blende motgående grafikk. Det store antallet LED-segmenter bidrar til at man enda mer presist kan maskere bort områder man ikke ønsker å blende, samtidig som alt annet får rikelig med lys. På dagtid synes den kjente Opel-vingen som signatur i frontlysene.

For ytterligere økt sikkerhet får nye Grandland også Night Vision, et system som bruker et infrarødt kamera til å oppdage mennesker og dyr i mørket. Når Night Vision oppdager noe foran bilen, vil det varsle føreren i førerdisplayet.

Klart, intuitivt og moderne

Grandland får nå også Opel Pure Panel. Som et resultat av målet om en visuell «detox», har Opel - til tross for en digitalisering av førermiljøet - funnet en kombinasjon med fysiske knapper for de viktigste funksjonene som gjør kjøreopplevelsen både trygg og komfortabel. Med totalt 22-tommer med display tilgjengelig, har fører tilgang på all nødvendig informasjon tydelig og lettlest uten å ta blikket bort fra veien.

Ved å kombinere radarsensorer og et høyoppløst kamera, byr nye Opel Grandland på selvkjøring på nivå 2. Det ivaretar både komfort og sikkerhet, ved at bilen posisjonerer seg i banen, i tillegg til å holde avstanden til forankjørende bil helt ned til stillestående.

Komforten i forsetene er fortsatt i toppklasse, med ergonomiske seter utviklet i samarbeid med «Gesunder Rücken e.V.» - hos Opel kjent som AGR. De gjør deg i stand til å finne en perfekt sittestilling – og kan også leveres med kjøling i tillegg til varme.

Priser og salgsstart for nye Opel Grandland skjer i løpet av sommeren – og de første bilene er på plass i begynnelsen av fjerde kvartal.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Stellantis Norge

Stellantis Norge
Stellantis Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

PSA Norge er en del av Bertel O. Steen AS og er importør av merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel til Norge.

Bertel O. Steen overtok Opel-importen 1. desember 2018.

Opel er en av de største europeiske bilprodusentene og ble startet av Adam Opel i Rüsselsheim, Tyskland i 1862. Selskapet startet bilproduksjon i 1899. I august 2017 ble Opel kjøpt av Groupe PSA - og fra 2021 er de en del av Stellantis.

Sammen med sitt britiske søstermerke Vauxhall, er selskapet representert i mer en 60 land over hele verden, og solgte over en million biler i 2018.

Opel er i implementeringen av sin elektrifiseringsstrategi for å møte kundenes krav til bærekraftig mobilitet. Innen 2024 skal alle Opel-modeller som selges i Europa være tilgjengelig i en elektrifisert variant. Strategien er en del av selskapets PACE!-plan med mål om at Opel skal være bærekraftig, globale og elektriske.

Følg pressemeldinger fra Stellantis Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stellantis Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stellantis Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom