Møller Mobility Group

Nye navn og ny daglig leder

Del

Håkon Wirak er ansatt som daglig leder for Møller Bil Bryn – tidligere Erik Arnesen Bryn. - Håkon har en sterk bakgrunn fra både forhandler og importør. I Møller Bil er vi opptatt av å utvikle folka - vår viktigste ressurs. Det vet vi også har stått sterkt hos Erik Arnesen Bryn, og Håkon vil være en fin brobygger for å forene dette, sier Harald Edvardsen-Eibak.

Håkon Wirak.
Håkon Wirak.

I september ble det kjent at Møller Bil hadde inngått en intensjonsavtale med eierne av Erik Arnesen Bryn AS om å kjøpe Volkswagen- og Audi-forhandleren samt deres nye skadesenter på Langhus. Transaksjonen er nå gjennomført med virkning fra 1. desember 2022. Forhandleren skifter navn til Møller Bil Bryn, mens skadesenterets nye navn er Møller Bil Skadesenter Langhus.

Samtidig er også daglig leder for Volkswagen- og Audi-forhandleren på plass. Håkon Wirak, som i dag er direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy i Harald A. Møller, er ansatt i rollen.

- Håkon har en sterk bakgrunn fra både forhandler og importør. I Møller Bil er vi opptatt av å utvikle folka - vår viktigste ressurs. Det vet vi også har stått sterkt hos Erik Arnesen Bryn, og Håkon vil være en fin brobygger for å forene dette. Han har et strategisk blikk, stor arbeidskapasitet og brenner for det han jobber med. Ikke minst er han også svært entusiastisk med tanke på jobben som skal gjøres med å innlemme forhandleren i Møller Bil-kjeden, sier Harald Edvardsen-Eibak, regiondirektør for Stor-Oslo i Møller Bil.

- I tillegg er Håkon en omgjengelig person som evner å få med hele laget, noe som blir viktig i tiden fremover. Vi ser frem til å lære av hverandre, og vi vet at vi overtar en forhandler med svært flinke medarbeidere, fortsetter han.

Administrerende direktør i Harald A. Møller, Ulf Tore Hekneby, takker Håkon Wirak for innsatsen:

- Først og fremst må jeg gratulere Håkon med en ny og veldig spennende utfordring i konsernet. Med Håkon får Møller Bil en engasjert, kunnskapsrik og inspirerende leder. Det har vi nytt godt av gjennom de årene han har vært hos oss, og så ser vi frem til å samarbeide videre med Håkon når han trer over i sin nye rolle.

- Volkswagen Nyttekjøretøy står midt i en drivende utvikling, hvor elektrifisering av porteføljen er i gang for fullt. Det bidrar til at den ledige stillingen etter Håkon som direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy er en av de aller mest spennende i bransjen. Nå starter vi jakten på aktuelle kandidater, legger Hekneby til.

- Glad for tilliten
Håkon Wirak har de siste 5,5 årene vært direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

- Jeg har hatt mange fine år i Harald A. Møller, og nå er jeg glad for at jeg har fått tilliten når denne spennende muligheten bydde seg. Jeg har hatt stor glede av godt samarbeid med forhandlerapparatet i rollen min i dag, og nå ser jeg erfaringen min fra importleddet som verdifull når jeg nå går tilbake til retail, sier Wirak.

Håkon Wirak har også bekledd rollene som salgssjef for Volkswagen og regionsjef i Harald A. Møller, og har totalt nærmere 11 års fartstid i importøren. Håkon Wirak har også tidligere vært daglig leder bilforhandleren Mobile Oslo, og salgssjef Auto i GE Money Bank Nordics.

- Dette er en sterk og godt etablert forhandler som jeg kjenner godt fra min nåværende jobb. Nå ser jeg frem til å bli enda bedre kjent med de ansatte, og bidra til at vi klarer å ta ut det beste fra de to kulturene som nå forenes, sier Wirak, som tiltrer 1. januar 2023.

Styrker både forhandler- og skadekjeden
Harald Edvardsen-Eibak er tydelig på at innlemmelsen av Volkswagen- og Audi-forhandleren er en betydelig styrking av Møller Bils forhandlerportefølje.

- Stor-Oslo er et av våre viktigste distrikter, og vi bygger et selskap som skal være rustet for fremtiden. Vi har både vilje og evne til å investere, og har en offensiv vekststrategi. Gjennom oppkjøpet får kundene enda flere valgmuligheter i en større kjede, sier Edvardsen-Eibak.

- I tillegg vil også det moderne skadesenteret på Langhus tilføre oss mer kapasitet og bli en svært positiv tilvekst. Her skal vi håndtere våre egne merker, i tillegg til at vi skal utbedre skader på for oss to nye merker med Mercedes-Benz og Smart, noe som er mulig gjennom den solide kompetansen som allerede finnes på anlegget, avslutter regiondirektøren.

Kontakter

Bilder

Håkon Wirak.
Håkon Wirak.
Last ned bilde

Om Møller Mobility Group

Møller Mobility Group
Møller Mobility Group
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.moller.no

Følg pressemeldinger fra Møller Mobility Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Møller Mobility Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Møller Mobility Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom