Volkswagen Nyttekjøretøy

Nye Multivan – lanseres for første gang med plug-in hybrid

Del

Å kjøre elektrisk gjennom byen, med null utslipp, samtidig som lange strekninger mestres enkelt. En flerbruksbil som kan gjøre dette, er nå utviklet av Volkswagen Commercial Vehicles: Multivan eHybrid. Plug-in hybriddrivlinjen oppfyller kravene i en ny tid, og er dermed perfekt for den nye Multivan.

  • Nye Multivan eHybrid kan kjøres helelektrisk, helt uten lokale utslipp
  • Nye Multivan med plug-in hybriddrivlinje som standard i utslippsfrie «eMode»
  • Kombinasjonen av elektrisk motor og bensinmotor gjør det enkelt å tilbakelegge lange strekninger

Det er en ny Multivan-opplevelse: Trykk på «START»-knappen, sett dobbeltclutchgirkassen i «D» med et tastetrykk, og trykk ned gasspedalen. Da vil den forhjulsdrevne MPV-en trekkes lydløst i gang. Så sant det er mulig, vil Multivan eHybrid alltid starte i «e-mode». Da er fremdriften 100 % elektrisk, og dermed uten lokale utslipp.

Den elektriske rekkevidden vil bli dimensjonert slik at de typiske daglige kjøredistansene kan gjøres i «e-mode». I høyere hastigheter, eller dersom ladenivået er for lavt, vil den turboladede TSI-bensinmotoren trå til.

For 7-seteren Multivan er plug-in hybrid en ideell drivlinje. Den kombinerer kjøring med null utslipp i urbane områder med muligheten til enkelt å kunne ta langturer – for eksempel å dra på ferie – med et minimalt antall stopp.

Designsjef for Volkswagen Commercial Vehicles, Albert Kirzinger, forklarer i denne korte videoen (tysk, engelsk teksting) hva som er essensen i en moderne Multivan:

– Suverenitet i alle situasjoner, også teknologisk. Du kan løse hverdagslivet i byen helelektrisk. Og på langturer kan du nyte fordelene av en kraftfull hybriddrift.

Litium-ion-batteriet er plasser under gulvet i nye Multivan eHybrid. Det sparer plass, og gir samtidig flerbruksbilen en et lavt tyngdepunkt. Det har positiv innvirkning på kjøreegenskapene. Batteriet lades med elektrisk tilkopling i høyre forskjerm.

Som sine forgjengere forblir den nye Multivan en allrounder for folk på farten; familier, sportslige typer, og de som reiser mye. Den gjør dette mer effektivt og bærekraftig enn noen tidligere generasjon av Multivan.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Volkswagen Nyttekjøretøy

Volkswagen Nyttekjøretøy
Volkswagen Nyttekjøretøy
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.vw.no

Volkswagen Nyttekjøretøy

Volkswagen Nyttekjøretøy er Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul, og ble Norges mest kjøpte varebilmerke for 16. året på rad i 2020. Kvalitet, sikkerhet, skreddersøm og høyt utstyrsnivå kjennetegner modellene. Den fullelektriske e-Crafter er Volkswagens modell for kunder som ønsker en utslippsfri varedistribusjon i byene.

Fra 2022 vil Volkswagen tilby den helt nye ID. BUZZ Cargo som skal bygges på den nye elektriske plattformen i Hannover.

Følg pressemeldinger fra Volkswagen Nyttekjøretøy

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen Nyttekjøretøy på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen Nyttekjøretøy

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom