Mercedes-Benz Norge

Nye Mercedes-Benz GLC på siste vintertesting i Sverige

Del

Nye GLC må gjennom omfattende tester før den blir godkjent for produksjon. Som en del av den siste og krevende vintertesten, kjøres bilen i Arjeplog, Sverige, med snødekte og isete veier, sterk vind og temperaturer ned til minus 30 grader. Nye GLC har forventet debut høsten 2022.

- GLC har lenge vært en populær modell, og nå kommer den snart som en helt ny utgave. Spesielt spennende er det at den som ladbar hybrid får en rekkevidde på over 100 kilometer etter WLTP-standarden. Det gjør det mulig å tilbakelegge det meste av den daglige kjøringen helt elektrisk, samtidig som den ekstra rekkevidden fra forbrenningsmotoren er tilgjengelig når du trenger den, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Vintertestingen er en viktig del av utviklingsprosessen
Vintertestingen er en vesentlig og viktig kvalitetskomponent i utviklingsprosessen av en bil. Et testsenter, som er satt opp spesielt for vintertester, gir omfattende muligheter. Her er det bakker med stigninger på opptil 20 prosent, varierende glatte underlag, og ferdighetsbaner. Disse utfordringene stiller ekstremt høye krav til drivverket og kontrollsystemene.

Under de avsluttende testene analyseres de siste detaljene av ingeniørene, i nært samarbeid med de aktuelle utviklingsavdelingene som er på stedet. Samtidig tilbakelegges flere hundre tusen kilometer med bilene i ulike tester som en del av et utholdenhetstestløp. Totalt sett er flere hundre spesialister involvert i testing, og rundt 7 millioner kilometer blir kjørt. Utviklingsperioden er på rundt 4 år.


Teknologi som vi kjenner igjen fra S-Klasse
Nye GLC bygger på styrkene fra forgjengeren, og har teknologiske høydepunkter fra både S-Klasse og C-Klasse. Innvendig er interiøret digitalisert og nye GLC kommer med andregenerasjons MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimediesystem. Som en del av 360-graders kameraet, gjøres panseret gjennomsiktig på skjermen i off-road-modus, og bakken under fronten vises for ekstra oversikt i terrenget.

Bakakselstyring med styrevinkel på opptil 4,5 grader er tilgjengelig som ekstrautstyr. Det er også DIGITAL LIGHT med projiseringsfunksjoner (avhengig av landsspesifikke reguleringer).

Plug-in hybrid med over 100 kilometer rekkevidde
Som plug-in hybrid vil nye GLC kunne tilbakelegge over 100 kilometer (WLTP) i helelektrisk modus. Fjerdegenerasjonshybriden har 9G-TRONIC automatgir, og den elektriske motoren har en effekt på 100 kW og et dreiemoment på 440 Nm.

GLC vil også komme med bensinmotor (M254) og dieselmotor (OM654M). De ladbare hybridene vil være basert på disse.

Alle motorer er elektrifiserte med andregenerasjons integrert startgenerator i sammenheng med et 48 volt-system.

 

M254

OM654M

Drivstoff

Bensin

Diesel

Motorvolum

1.999 cc

1.993

Effekt

Opptil 190 kW

Opptil 195 kW

Dreiemoment

Opptil 400 Nm

Opptil 550 Nm

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Mercedes-Benz Norge

Mercedes-Benz Norge
Mercedes-Benz Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.mercedes-benz.no/

Mercedes-Benz Norge er en avdeling på 30 årsverk i Bertel O. Steen AS som siden 1972 har vært importør i Norge. 

Bertel O. Steen importerer i tillegg bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, smart®, Setra og Fuso til Norge. Hovedtyngden av salget skjer gjennom vår egeneide forhandlerkjede. Konsernet er også en stor aktør innen bilfinans og verksteddrift.

Bertel O. Steen ønsker å ta en ledende rolle i den store transformasjonen som bilbransjen er inne i, og å bidra til utviklingen av morgendagens mobilitetsløsninger. Selskapet har ca. 2 700 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Lørenskog kommune.

Følg pressemeldinger fra Mercedes-Benz Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mercedes-Benz Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mercedes-Benz Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom