Avinor

Nye lavsiktsoperasjoner på Flesland fører til kraftig reduksjon i årlige kanselleringer grunnet dårlig sikt

Del

Ved midnatt 20. juni innførte Bergen lufthavn Flesland nye lavsiktsoperasjoner som får positiv effekt på trafikkavviklingen.

- Nå har Flesland prosedyrer og tekniske løsninger som vil innebære at vi i svært liten grad blir påvirket av dårlig sikt. Med denne løsningen vil det årlige antallet kanselleringer grunnet dårlig sikt bli redusert fra 160 til omkring 10. Avinor er stolt av å kunne tilby våre passasjerer enda bedre løsninger for en god reiseopplevelse og flyselskapene forbedret regularitet og punktlighet, sier Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen.

- Innføringen av lavsiktsoperasjoner vil bidra til at Bergen lufthavn kan holde åpent under forhold som tidligere førte til at lufthavnen var stengt for landinger. Det vil utvilsomt ha en positiv effekt på regulariteten vår, sier fungerende lufthavndirektør Øystein Skaar ved Bergen lufthavn Flesland.

Utvidelser av lys- og innflygingsssytemer
Landinger i tett tåke krever utvidelser av lys- og innflygingssystemer. Dette er altså nå på plass på Flesland. Prosjektet har pågått gjennom høsten 2018 og vinteren 2019. 

- Jeg er meget godt fornøyd med at dette prosjektet har blitt gjennomført innenfor tidsrammene som var satt, uten konsekvenser for de reisende, avslutter Falk-Petersen.

Kontakter

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom