Kia Norge

Nye Kia Sorento vinner Golden Steering Wheel.

Del

Nye Kia Sorento har motatt den prestisjefulle prisen ‘Das Goldene Lenkrad 2020’ (Golden Steering Wheel). Det er AUTO BILD og BILD am SONNTAG som står bak kåringen.

Nye Kia Sorento vant den prestisjefulle prisen "det gylne ratt 2020" i klassen for store SUV'er i konkurranse med Aston Martin og BMW.
Nye Kia Sorento vant den prestisjefulle prisen "det gylne ratt 2020" i klassen for store SUV'er i konkurranse med Aston Martin og BMW.

Lesere av de to magasinene stemte frem nye Kia Sorento til finalerunden i kategorien “Store SUV’er”, og også fagjuryen på 18 personer lot seg imponere. Bilene som kom til finalen ble testet på DEKRA Lausitzring banen. Nye Kia Sorento fikk mest poeng i sin kategori og vant over de to andre finalistene, Aston Martin DBX og BMW X6. Hele testen er publisert i AUTO BILD nr 45/2020.

Også i fjor mottok Kia prisen ‘Das Goldene Lenkrad 2019’ for sin XCeed crossover, da i kategorien "Beste bil under 35.000 euro".

"Fjerde generasjon Sorento er nylig lansert, og tidlig neste år kommer den som ladbar hybrid", sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen. " i Norge tar vi inn diesel-varianten og den ladbare hybriden, og begge versjoner leveres standard med sju seter og firehjulstrekk". Sorento leveres som alle Kia-modeller med den unike 7 års garantien / 150.000 kilometer, som også inkluderer batteriet i hybrid-modellene.


Stor utvikling
Sjef i AUTO BILD, Tom Drechsler, sier dette om nye Sorento: “Forgjengeren var allerede en veldig bra bil, men med nye Sorento har det skjedd en utvikling. Den kjører like bra som den ser ut; den har mye plass, smarte interiørdetaljer, stemmestyring, og sikkerhetsfunksjoner. Dette er ikke bare min mening, men noe juryen stiller seg bak. Gratulerer med en velfortjent Goldenes Lenkrad 2020!”.

“Vi er veldig stolte av prisen, og av at så mange lesere og fageksperter vurderer Sorento helt på topp i sin klasse”, sier Steffen Cost, administrerende direktør i Kia Motors Tyskland. “Det at vi vant over to premium merker i finalen viser hvor langt Kia har avansert med fjerde generasjon Sorento.”


Moderne design, hybrid drivlinje og innovativ teknologi

Med lengde på 4.81 meter er nye Sorento bare en centimeneter lengre enn utgående modell. Men takket være den nye plattformen og lengre akselavstand har den mye bedre plass for opp til 7 passasjerer. Nye Sorento har også et av de største bagasjerommene i sitt segment, opp til 910 liter avhengig av versjon (5-seter). Sorento har et tiltalende design og vant tidligere i år prisen ‘All-Wheel Drive Car of the Year 2020’ (Design category) i den anerkjente konkurransen organisert av AUTO BILD Allrad.

Nye Sorento tar en ledende posisjon i Kias modellutvalg med sin teknologi, og har en lang rekke førerassistentsystemer. Blant annet Blind-Spot Collision-Avoidance Assist med Blind-Spot View Monitor. I tillegg til å kontrollere styring og bremsing om nødvendig, vises film av blindsonene via sidekamaraer i det heldigitalet displayet.


Anerkjent kåring
‘Golden Steering Wheel’ har blitt arrangert årlig siden 1976, og det deles ut pris til de beste nye bilmodeller lansert det året. I årets konkurranse ble 63 modeller vurdert, i åtte kategorier; city cars and superminis, compact cars, medium and luxury cars, small SUVs, medium SUVs, medium SUVs (plug-in hybrids), large SUVs, og sports cars. Det ble også delt ut pris til ‘Most Beautiful Car’, ‘Innovation of the Year’, ‘Best Car under 25,000 Euros’ og ‘Best Car under 35,000 Euros’.

Leserne stemte frem 24 finalister, tre i hver kategori, som så ble testet av juryen. De 18 jurymedlemmene inkluderte tidligligere Formula 1 fører Hans-Joachim Stuck, tidligere DTM fører Joachim “Jockel” Winkelhock, Formula E fører Daniel Abt, motor sportswoman og programleder Lina van de Mars, YouTuber og racerfører Felix von der Laden, TV programleder Kai Pflaume, i tillegg til sjefredaktørene i AUTO BILD og engelske og nederlandske bilmagasiner, Auto Express og Auto Week.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nye Kia Sorento vant den prestisjefulle prisen "det gylne ratt 2020" i klassen for store SUV'er i konkurranse med Aston Martin og BMW.
Nye Kia Sorento vant den prestisjefulle prisen "det gylne ratt 2020" i klassen for store SUV'er i konkurranse med Aston Martin og BMW.
Last ned bilde

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

Flere bilder og mer informasjon: Kias helelektriske konsept-SUV, Kia Concept EV9, på AutoMobility LA18.11.2021 07:30:00 CET | Pressemelding

- Etter lanseringen av EV6 setter Kia Concept EV9 tonen for neste modell i Kias elbilsatsing - Den helelektriske konsept-SUV-en følger opp Kias visjon om å bli en «leverandør av bærekraftige mobilitetsløsninger» - Den dristige, kantete utvendige designen til Concept EV9 er basert på Kias nye designfilosofi, «Opposites United» - Den innvendige designen henter inspirasjon fra vannelementet i «Opposites United» og bringer omgivelsene inn i kupeen EV6 høstet mye ros internasjonalt da den ble lansert. På bilutstillingen AutoMobility LA var det den helelektriske konsept-SUV-en Kia Concept EV9 som stakk av med oppmerksomheten. Concept EV9 gir en tydelig pekepinn på hvordan den neste elbilmodellen fra Kia vil se ut. Konseptbilen er et godt eksempel på hvorfor merket er blitt ledende på utvikling av attraktive, teknisk avanserte nullutslippsbiler. I likhet med EV6 er Concept EV9 bygd på Kias avanserte modulbaserte elbilplattform (E-GMP). Concept EV9 følger opp selskapets visjon om å bli en leve

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom