Kia Bil Norge AS

Nye Kia Sorento - ladbar hybrid med 7 seter

Del

Nye Kia Sorento er fjerde generasjon i rekken, og første bil bygget på Kias nye plattform for SUV-er i mellomklassen. Kombinert med et større karosseri, gjør den nye plattformen Sorento til en av de mest fleksible og romslige SUV-ene med tre seterader. I tillegg vil den nå for første gang leveres med elektrifisert drivlinje.

«Nye Sorento er en romslig og stor SUV med syv seter, firehjulstrekk og elektrifisert drivlinje. Senere i år kommer den som ladbar hybrid som vil passe godt for det norske markedet, og vi gleder oss til å lansere bilen", sier Irene Solstad, adm. direktør for Kia i Bertel O. Steen. 

Avanserte tilkoblingsmuligheter, førerassistentsystemer og infotainment-teknologi gjør Sorento til Kias hittil mest teknisk avanserte bil. Siden lanseringen i 2002 har Sorento blitt solgt i over tre millioner eksemplarer, og omlag 300 000 av disse er solgt i Europa.


Design
Nye Sorento er resultatet av samarbeidet i Kias globale designnettverk. Designerne ville videreføre den robuste estetikken fra tidligere, og samtidig gi et mer elegant og sportslig uttrykk.

Nye Sorento har skarpere linjer, og i fronten er en nytolkning av Kias signaturgrill med en bredere form som omslutter de integrerte hovedlyktene med LED-kjørelys på hver side.

Den har blitt 10 mm bredere, 1900 mm bred, og også 10 mm lengre, 4810 mm. Overheng foran og bak er kortere, og den ekstra lengden skyldes at akselavstanden har økt med 35 mm til 2815 mm. Panseret er forlenget, og A-stolpen er flyttet lenger bak forhjulene. Dette gir et mer dynamisk utseende, til tross for økt høyde på 10 mm. 

De karakteristiske brede D-stolpene er videreført, samt et solid karosseri og hjulbuelister som også har preget de foregående tre generasjonene. I tillegg hentes designelementer fra nyere Kia-modeller, blant annet haifinne på C-stolpen og et karosseri med markante former.

Etter inspirasjon fra modellen Telluride, har Sorento fått nye vertikale baklykter, og de definerte linjene gir bilen et bredere og mer kraftfullt utseende. Sorento har som modellene Telluride og ProCeed, modellnavnet midt på bakluken

Kundene vil kunne velge mellom 10 lakkfarger, og et valg på 17-, 18-, 19- eller, for første gang, 20-tommers lettmetallfelger.Interiør
Kupeen har en sofistikert og moderne design og er preget kvalitetsmaterialer. Den har et 12,3-tommers digitalt instrumentpanel og et infotainment- og navigasjonssystem med 10,25-tommers berøringsskjerm. Bilens funksjoner kan styres med nye brytere på begge sider av berøringsskjermen, og klimaanlegget styres med tilsvarende knapper lenger ned.

Kupeen har stemningsbelysning som skaper en avslappende atmosfere og større romfølelse, trådløs lader til smarttelefon og surround-lydanlegg fra BOSE.Fleksibel og romslig
Helt nye Sorento er bygget på Kias nye plattform, og konstruksjonen gir rikelig plass til passasjerer og bagasje. Resultatet er en av de mest fleksible og romslige bilene i klassen.

Det god plass til opptil sju personer, samt et av de største bagasjerommene i klassen på inntil 821 liter som 7-seter med bakerste seterad nedfelt. Med syv seter i bruk har bagasjerommet økt med 32 prosent i forhold til forrige modell til 187 liter (VDA, dieselmodeller; 179 liter i hybridmodeller).

Med lengre akselavstand, kan setene i andre rad skyves 45 mm lenger frem enn før. Det gir bedre benplass og gjør det enklere å komme seg inn og ut av tredje seterad. Et nytt håndtak på innsiden av C-stolpen gjør at passasjerer på tredje seterad kan holde seg fast når de skal inn. Armlenet på tredje seterad har blitt 100 mm lengre for å gi bedre støtte, og har nå også koppholder og plass for smarttelefon.Drivlinjer
Kia Sorento kan for første gang leveres med elektrifisert drivlinje, og kunder kan etter hvert velge mellom hybrid eller ladbar hybrid.

Sorento Hybrid har en ny «Smartstream» elektrifisert drivlinje, med en 1,6 liters turbo bensinmotor, en 1,49 kWh litiumionpolymer-batteripakke og en 44,2 kW elmotor, og 6-trinns automatgirkasse. Den elektriske drivlinjen med 230 hk og et dreiemoment på 350 Nm kombinerer lavt CO2-utslipp med høy ytelse. 

I Europa vil Sorento også kunne leveres med en ny 4-sylindret 2,2-liters Smartstream dieselmotor, kombinert med Kias nye 8-trinns dobbelclutchgirkasse (8DCT).

Sorento Hybrid vil være tilgjengelig fra lanseringen, og versjonen med ladbar hybrid kommer fra slutten av 2020. Forbruks- og utslippsdata vil bli kunngjort nærmere salgsdato senere i 2020.Bedre kjøreegenskaper
Nye Sorento byr på bedre kjøreegenskaper, bedre sikkerhet og komfort. Økt akselavstanden på 35 mm bidrar til en generell forbedring av kjørekomforten, mens det nye karosseriet som har 4 prosent høyere strekkfasthet også bidrar til å redusere vibrasjoner.

Fjerde generasjon Sorento har en ny terrengmodus som sammen med firehjulssystemet gjør bilen bedre rustet til kjøring under ulike kjøreforhold. Kjøremodus velges med en bryter på midtkonsollen, og i terrengmodus styres den elektroniske stabilitetskontrollen og dreiemomentet mellom alle fire hjulene og girskiftene tilpasses for å oppnå best mulig veigrepet under ulike kjøreforhold.Teknologi
Sorento er Kias mest avanserte modell til nå, med en rekke teknologiske løsninger som forbedrer sikkerhet, tilkoblingsmuligheter og infotainmentsystem.

Sorento kan leveres med Kias nyeste infotainmentsystem med 10,25-tommers berøringsskjerm, navigasjon og et nytt 12,3-tommers digitalt instrumentpanel. Et head-up-display viser kjøredata, varsler fra bilens førerassistentsystemer, bilens hastighet og navigasjonsmeldinger.

Kias UVO Connect-system gir nettilgang og nyttig informasjon på bilens berøringsskjerm og på smarttelefonen. Med Kia Live-tjenester kan systemet vise trafikkinformasjon i sanntid, værmeldinger, interessepunkter samt info om mulig parkering på gaten og i parkeringshus (inkludert pris, beliggenhet og tilgjengelighet). UVO Connect gjør også at man kan sende reiseruter til bilen før turen og finne bilens posisjon.

To smarttelefoner kan kobles til infotainmentsystemet samtidig, og det er tilgang til USB-ladepunkt for passasjerer på alle seterader. Full integrasjon med Apple CarPlay™ and Android Auto™.

Sorento leveres med et kraftfullt BOSE® surround-lydanlegg med 12 høyttalere, som gir bra lyd på alle seteradene. Sikkerhet
Avanserte førerassistentsystemer omfatter blant annet Kias nyeste automatiske nødbrems, som registrerer fotgjengere, syklister og kjøretøyer. Den oppdager også møtende trafikk når bilen svinger i et veikryss. Nye Sorento leveres også med blindsonekamera (BVM), 360°-kamera (SVM) og blindsonevarsler (BCA), skiltleser (ISLA), smart cruise control med Stop&Go (SCC) og navigasjonsbasert SCC (NSCC), Lane Folloving Assist (LFA), tretthetsvarsling (DAW) og motorveiassistent (HDA).

Kias teknologi for selvkjøring på nivå 2, (LFA), styrer akselerasjon, bremsing og styring avhengig av kjøretøyene foran. LFA fungerer i hastigheter mellom 0 og 180 km/t, og bruker kameraer og radarsensorer for å holde trygg avstand til bilen foran, og følger veimerkingen for å holde bilen midt i kjørefeltet.

Nye Sorento har ryggekamera (RVM) med parkeringassistent med automatisk nødbrems (PCA) og assistent for kryssende trafikk ved rygging (RCCA). Sorento er første modell som får Kias nye assistent for fjernstyrt parkering (RSPA). Fører kan ved hjelp av fjernkontrollnøkkelen få bilen til å kjøre eller rygge automatisk ut av en parkeringsplass som gjør det lettere å komme seg inn og ut av bilen på trange plasser. Systemet bremser automatisk dersom den oppdager et annet kjøretøy, en syklist eller en fotgjenger som oppholder seg eller passerer bak bilen. Et nytt system, Safe Exit Assist, hindrer at bakdørene åpnes om bilen oppdager en fare som nærmer seg bakfra, som et annet kjøretøy.

Sorento er utstyrt med opptil sju kollisjonsputer hvor midtkollisjonsputen foran er en nyhet. Den gir personer i frontsetene ytterligere hodebeskyttelse ved å hindre at hodene støter sammen under en kollisjon. Alle Sorento-modeller er standard utstyrt med Kias stabilitetsstyringssystem (VSM) og elektronisk stabilitetskontroll som hjelper føreren å beholde kontrollen under bremsing og i svinger.

Nye Sorento har også Kias første multikollisjonsbremsesystem, som gjør det mulig å redusere skadene ved følgekollisjoner. Den aktiverer bremsene automatisk når kollisjonsputene har blitt utløst etter den første kollisjonen, og beskytter passasjerene mot videre sammenstøt forfra eller fra siden.

Sorentos karosseri består av en blanding av stål og aluminium. Det øker torsjonsstivheten samtidig som det sikrer lav vekt. Karosseriet inneholder en høyere andel av avansert høyfast stål og varmpressede stålkomponenter enn forgjengeren. Blandingen av høyfast stål forbedrer passasjersikkerheten, og gir Sorento en torsjonsstivhet som er 12,5 prosent høyere enn i den antatt sikreste bilen i dette segmentet. Samtidig er karosseriet 5,6 prosent (54 kg) lettere enn på forgjengeren. Det stivere karosseriet reduserer også vibrasjonene fra veien under kjøring.Livesending på Facebook
I morgen, torsdag 19. mars kl. 12.30 blir det en livesending med avduking og visning av nye Kia Sorento for første gang. Link: 

https://www.facebook.com/Kiamotorsworldwide/videos/2589406991318473/


Produksjon og kvalitet
Som forgjengeren vil nye Sorento bli produsert ved Kias Hwasung-produksjonsanlegg i Korea.

Salget starter i tredje kvartal 2020, og den vil kunne bestilles i de fleste av Kias globale markeder mot utgangen av året. I Europa leveres bilen med Kias unike garanti på 7 år / 150 000 kilometer.

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Kia Bil Norge AS

Kia Bil Norge AS
Kia Bil Norge AS
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge AS er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom 63 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge AS er en del av Bertel O. Steen konsernet, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge AS i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia har hatt en utrolig utvikling på det norske markedet, og har nær doblet salget hvert år de siste fem årene. Kia opplever stor fremgang på alle markeder, og styrker sin posisjon som en av verdens raskest voksende bilprodusenter. Årsaken til fremgangen er offensiv produktutvikling, fokus på design, uslåelig garanti på 7 år, og produkter med høy kvalitet og riktig pris!

Kia Motors Corporation ble etablert i 1944 og er Koreas eldste produsent av motordrevne kjøretøy. Kia produserer mer enn 3 millioner biler per år ved 10 produksjons- og samlefabrikker i fem land. Salg og service skjer gjennom et nettverk av importører og forhandlere i 180 land. Kia har i dag mer enn 51,000 ansatte.

Følg saker fra Kia Bil Norge AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Bil Norge AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kia Bil Norge AS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom