Fjord Line

Nye grep i Fjord Line

Del

Koronapandemien har rammet Fjord Line hardt, og det iverksettes nå ytterligere tiltak for å sørge for at rederiet kommer ut av krisen som et kraftfullt og levedyktig rederi.

Styreleder Peter Frølich i Fjord Line (tv) sammen med Arne Roland, ny fungerende konsernsjef i Fjord Line. Foto: Sveinung Bråthen
Styreleder Peter Frølich i Fjord Line (tv) sammen med Arne Roland, ny fungerende konsernsjef i Fjord Line. Foto: Sveinung Bråthen

Reiserestriksjonene på grunn av koronapandemien gjør at Fjord Lines skip nå seiler med svært få passasjerer. Situasjonen har forverret seg gjennom høsten. Ytterligere kostnadsreduksjoner er derfor nødvendig, og det er iverksatt en ny prosess med nedbemanninger som berører rundt 140 medarbeidere. Antall medarbeidere er dermed redusert med rundt 300 siden august.

- For å sikre at Fjord Line kommer ut av krisen som et sterkt og levedyktig selskap, må det tas nye grep. Det innebærer dessverre en ny runde med nedbemanning. Ledelsen har nå gjennomført en god dialog med fagforeninger og tillitsvalgte, sier styreleder Peter Frølich i Fjord Line.

Styret i selskapet har også startet prosessen med å finne en ny konsernsjef for Fjord Line. Frem til ny leder er på plass vil Arne Roland fungere som konsernsjef. Roland har lang ledererfaring, blant annet fra Aker-systemet og CHC Helikopter Service.

- Nye tider krever nye lederkrefter. Pandemien har hatt dramatiske konsekvenser for hele reiselivsnæringen. Som gode ledere og eiere skal vi ikke bare håndtere krisen, vi må også jobbe for å komme styrket ut av den. Det betyr at vi må ruste Fjord Line til komme helt i front når det gjelder grønne og bærekraftige løsninger til havs, og vi må ta del i digitaliseringen og automatiseringen av næringen. Vi møter også stadig nye forventninger fra reisende og myndigheter som vi må komme offensivt i møte. Styret og eiere i Fjord Line vil gjøre det som skal til for å støtte selskapet gjennom denne krevende tiden, sier Frølich.

Arne Roland overtar for Rickard Ternblom, som har ledet Fjord Line siden 2015.   

- Rickard Ternblom har kommet til enighet med styret om å fratre som konsernsjef i Fjord Line. Fjord Line har hatt en fin utvikling i perioden Rickard har ledet selskapet og 2019 ble det beste året i rederiets historie. Jeg vil takke Rickard for engasjementet og for den store innsatsen han har lagt ned, og jeg ønsker ham det beste i hans videre karriere, sier Frølich.   

- Det har vært et privilegium å få være med på utviklingen av Fjord Line, og særlig å samarbeide med de ansatte som går på jobb hver dag med handlekraft, ansvar, respekt og engasjement. Vi skilles som venner og jeg ønsker rederiet alt godt i årene som kommer, sier Ternblom. 

Bilder

Styreleder Peter Frølich i Fjord Line (tv) sammen med Arne Roland, ny fungerende konsernsjef i Fjord Line. Foto: Sveinung Bråthen
Styreleder Peter Frølich i Fjord Line (tv) sammen med Arne Roland, ny fungerende konsernsjef i Fjord Line. Foto: Sveinung Bråthen
Last ned bilde
Arne Roland, ny fungerende konsernsjef i Fjord Line. Foto: Sveinung Bråthen
Arne Roland, ny fungerende konsernsjef i Fjord Line. Foto: Sveinung Bråthen
Last ned bilde
Peter Fröhlich, styreleder i Fjord line. Foto: Sveinung Bråthen
Peter Fröhlich, styreleder i Fjord line. Foto: Sveinung Bråthen
Last ned bilde

Om Fjord Line

Fjord Line
Fjord Line
Torvet 6
4379 Egersund

+47 815 33 500http://www.fjordline.com

Fjord Line ble grunnlagt i 1993 og er i dag Norges nest største fergerederi i internasjonal passasjer- og godstrafikk mellom Norge, Sverige og Danmark med en markedsandel på 21 prosent. Selskapet har fire skip, opererer på fem fergeruter, sysselsetter rundt 700 årsverk og transporterer årlig i over 1,5 millioner passasjerer. I tillegg til passasjertrafikk tilbyr selskapet også frakt av nyttekjøretøy og gods.

Følg saker fra Fjord Line

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fjord Line på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fjord Line

Fjord Line vurderer norsk flagg på MS Oslofjord26.3.2020 14:41:29 CETPressemelding

Fjord Line kunngjør i dag sine intensjoner om å endre flagg på et av sine fire skip fra det danske skipsregister, DIS, til det norske skipsregister, NOR. Gjestesammensetningen vi henvender oss til er 90% nordmenn, og hensikten er ytterligere å tilpasse seg de lokale signalene fra markedet. «Vi er svært fornøyde med og takknemlige overfor vår besetning om bord, og vi håper å finne gode løsninger for dem sammen med fagforeningene dersom vi velger å gjennomføre endringen», sier konsernsjef Rickard Ternblom MS Oslofjord, tidligere MS Bergen, har en lang historie i Fjord Line. Hun har seilt for selskapet mer eller mindre uavbrutt siden hun ble bygget i 1993, først under norsk flagg, deretter under dansk flagg fram til i dag. Nå planlegges det å returnere tilbake til norsk flagg. 20. juni 2014 ble en betydelig oppgradert og endret MS Oslofjord introdusert på den nystartede linjen mellom Sandefjord og Strömstad, hvor hun også seiler i dag. Etter et styrevedtak har selskapet nå intensjoner om

Fjord Line innstiller seilinger på grunn av koronaviruset – Etablerer samtidig ekstraordinær forbindelse mellom Kristiansand og Hirtshals13.3.2020 15:41:45 CETPressemelding

I lys av den alvorlige situasjonen med COVID-19-viruset vil Fjord Line bidra til å stoppe spredningen ved å kansellere alle seilinger mellom Bergen-Stavanger og Hirtshals, samt mellom Langesund og Hirtshals. Seilingen mellom Sandefjord – Strømstad opprettholdes med avgang fra Sandefjord kl 0830 og fra Strømstad kl 1200. Som en ekstraordinær trafikkforbindelse etablerer Fjord Line i stedet avganger mellom Kristiansand og Hirtshals. Forandringene beskrevet gjelder fra mandag 16. mars 2020 og i første omgang i 30 dager.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom