Norled AS

Nye direktører i Norled

Del

Lars Inge Vågen (40) og Rannveig Drengstig (47) er ansatt som henholdsvis kommersiell direktør og utviklingsdirektør i Norled.

Med disse to ansettelsene har administrerende direktør Heidi Wolden i Norled fullført nyorganiseringen av selskapets ledergruppe, etter at hun selv begynte i selskapet i fjor.

Vågen får overordnet ansvar for Norleds kommersielle virksomhet, inkludert arbeidet med offentlige anbudskonkurranser og forretningsutvikling. Han har mastergrad i industriell økonomi fra Universitetet i Stavanger, og kommer fra stillingen som tilbuds- og kommersiell leder i TechnipFMCs subseavirksomhet i Europa.

- Norled er et nyskapende selskap som er verdensledende på innovative og miljøvennlige transportløsninger til sjøs. Jeg ser frem til å få jobbe sammen med dyktige medarbeidere for å utvikle selskapets lederposisjon i det grønne maritime skiftet ytterligere, sier Vågen.

Han mener at kunnskapen og erfaringen fra anbudsprosesser og forhandlinger i energibransjen også vil være nyttig i Norleds arbeid for å vinne fremtidige anbudskonkurranser.

Som utviklingsdirektør får Drengstig det overordnede ansvaret for kontinuerlig forbedring og utvikling i Norled gjennom digitalisering, organisasjonsutvikling og innovasjon. I stillingen ligger også ansvar for IT/digital strategi og HR. Hun er siviløkonom med mastergrad fra Handelshøyskole Syd i Danmark og Universitetet i Uppsala i Sverige, og kommer fra stillingen som driftsdirektør i Santander Consumer Bank.

- Norled er et spennende selskap med stolte maritime tradisjoner og et svært viktig samfunnsoppdrag, og jeg ser frem til å bli bedre kjent med både selskapet og alle de dedikerte medarbeiderne. Jeg er utrolig glad for at jeg nå får muligheten til å bidra i et selskap som er ledende innen klima- og miljøvennlig nyskaping i maritim sektor, sier Drengstig.  

Wolden er fornøyd med å ha fått Drengstig og Vågen inn i selskapets ledelse, etter en rekrutteringsprosess der svært mange gode kandidater ble vurdert.

- Jeg har vært opptatt av at både funksjoner og personer i Norleds øverste ledelse skal være de rette for selskapets ønskede utvikling i årene som kommer. I Rannveig og Lars Inge har vi funnet erfarne næringslivsfolk med både den rette bakgrunnen og de ønskede personlige egenskapene, sier Wolden.

De øvrige i Norleds ledelse er driftsdirektør Lars Jacob Engelsen, teknisk direktør Sigvald Breivik og finansdirektør Tord Helland.

Norled er et av Norges største ferje- og hurtigbåtrederier, med virksomhet langs kysten fra Oslo til Troms og Finnmark. Selskapet er verdensledende innen grønn omstilling i maritim sektor. Blant annet har selskapet utviklet og tatt i bruk verdens første batteridrevne passasjerferje og senere i år settes verdens første hydrogendrevne passasjerferje i drift.

Kontakter

Heidi Wolden, administrerende direktør, heidi.wolden@norled.no, mobil 906 14 375

Bilder

Lars Inge Vågen
Lars Inge Vågen
Last ned bilde
Rannveig Drengstig
Rannveig Drengstig
Last ned bilde

Om Norled AS

Norled AS
Norled AS
Børehaugen 1
4006 Stavanger

https://www.norled.no/

Norled AS er et av landets største ferje og hurtigbåtrederier. Selskapet har 80 fartøy, og driver ferje- og hurtigbåtsamband fra Oslofjorden til Troms.

Norled er verdensledende innen klima- og miljøvennlig maritim teknologi. Selskapet utviklet verdens første batteridrevne passasjerferje, og har nå verdens første hydrogenferje under bygging.

Selskapet har mer enn 1.000 ansatte og omsetter for 2 milliarder kroner årlig. Selskapet har hovedkontor i Stavanger og kontorer i Bergen og Oslo.

Norled er eid av det nordiske infrastrukturfondet CapMan Infra og det canadiske selskapet CBRE Caledon Capital Management.

Følg saker fra Norled AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norled AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norled AS

Støtter regjeringens valg1.11.2020 10:00:00 CET | Pressemelding

Regjeringens krav om å bruke hydrogenferjer på sambandet over Vestfjorden fra neste anbudsrunde, er gunstig både for klimaet og for norsk næringsliv. Det sier administrerende direktør Heidi Wolden i ferje- og hurtigbåtrederiet Norled. Ruta Bodø-Moskenes er Norges lengste ferjesamband. Wolden mener regjeringens satsing på hydrogenferjer på strekningen vil gi Norge et forsprang i utviklingen av en ny og klimavennlig vekstindustri. - Regjeringens beslutning er ikke bare viktig for klima og miljø. Gjennom hydrogensatsingen bygger Norge også grønne arbeidsplasser og muligheter for en ny eksportindustri, samtidig som utslippene knyttet til nødvendig ferjetransport reduseres, sier Wolden. Norled er et av Norges største ferjerederier, og har vært ledende i ny maritim teknologi. Rederiet bygde verdens første batteriferje, og har nå verdens første hydrogenferje under bygging hos Westcon i Ølen. I arbeidet med å skape en sterk norsk hydrogenklynge, vil satsingen på hydrogenferjer være sentralt, m

To ansatte med påvist Covid-smitte28.10.2020 18:26:41 CET | Pressemelding

To ansatte i Norled har testet positivt for Covid-19. De to er isolert, og smittesporing pågår. Ingen av de to har vært i kontakt med passasjerer. Den ene ansatte er mannskap på M/S «Ekspressen», som går i sambandet Kleppestø-Bergen, og gikk av vakt 24. oktober. Vedkommende var også om bord M/F «Ullensvang» 26. oktober. Dette fartøyet går i sambandet Mannheller-Fodnes. På bakgrunn av kontakten den smittede har hatt med mannskap på M/F «Ullensvang» har Norled besluttet å legge fartøyet til kai på Mannheller for desinfeksjon og mannskapsbytte. Mannskap som har blitt identifisert som å ha hatt nærkontakt med vedkommende, går i karantene. På M/S «Ekspressen» er nytt mannskap om bord, og fartøyet går i rute som normalt. Den andre som har testet positivt er mannskap på ferja M/F «Hjelmeland», som trafikkerer sambandet Hjelmeland-Nesvik-Skipavik. Den positive testen ble påvist tirsdag 27. oktober, etter at vedkommende og det øvrige mannskapet hadde gått av vakt. Vedkommende er i isolasjon, og

Folkehelseinstituttet (FHI) har varslet Norled om at en passasjer på hurtigbåten MS Tyrving på sambandet Bergen-Rysjedalsvika med avgang klokken 1630 den 19. august, er bekreftet smittet av Covid-19.21.8.2020 17:14:36 CEST | Pressemelding

FHI opplyser til Norled at man anser risikoen for smittespredning som lav. Personer som opplever symptomer, bør sette seg selv i karantene og kontakte lokal helsetjeneste for oppfølging. Tyrving ble fredag ettermiddag tatt ut av trafikk for å gjennomgå desinfisering og smittevask. Den planlagte avgangen klokken 1630 fra Bergen og Sogndal ble utsatt i påvente av at MS Teisten ble gjort klar som erstatningsfartøy. Teisten går fredag ettermiddag til Rysjedalsvika, og der vil det bli overgang til Frøya, som tar passasjerer videre i retning Sogndal. På den aktuelle ruten 19. august var det 39 passasjerer med fra Bergen, i tillegg til et mannskap på fire personer. I Rysjedalsvika gikk 12 passasjerer av, mens seks kom på. Norled bistår offentlige myndigheter med passasjerlister og avventer tilbakemelding fra myndighetene om eventuelle andre tiltak som vil være nødvendig i arbeidet med smittesporing. I samråd med helsemyndigheter vil det også bli vurdert om Norled-ansatte som var om bord skal