Grappa Musikkforlag AS

Ny visepop fra Yngvil

Del

"Gate 109" er ute i dag - En litt annerledes julefortelling.

Foto: Ebba Hognestad
Foto: Ebba Hognestad

LYTT HER

Låtskriver og artist Yngvil er ute med en nydelig singel. "Gate 109" ble til på en flyplass i California. En låt om å gå seg vill, og føle at du ikke hører til der du befinner deg - en slags trøst til alle de som føler seg ensomme i jula. 

Over høyttalerne på flyplassen ropte de opp Maria, med sitt reisefølge på to, og ba dem komme til gate 109, som var i ferd med å stenge. Flyet de var for seine til skulle til Norge, og så vidt jeg vet går det ikke uendelig med fly hver dag på den strekningen. Pluss, billettene er jo litt dyre når det er så lang tur. Så det var klart jeg begynte å lure da jeg hørte meldingen over høyttaleren: Hvem var Maria og dette reisefølge på to, og hva hadde skjedd som gjorde at de var for sene til flyet til Norge? Så jeg gjorde det eneste jeg kunne gjøre i en slik situasjon. Satt meg ned på Gate 109 og skrev en låt for å prøve å forstå, sier Yngvil.

I arrangementet kan låta minne om en julevise. En låt som vandrer, men fanger lytteren på samme tid. Melodien er, som jula også kan være, en fasade, og det er i teksten alvoret gjemmer seg. 

I ettertid har denne låta blitt en julelåt for meg. Jula kommer med både vonde og gode følelser. Det kjennes ut som alt forsterkes litt, både det fine og det vonde. Det kan kjennes ut som det er mange forventninger til hvor du skal være, hva du skal gjøre, hvem du skal feire med, og hvor koselig og fint du skal ha det hele tiden. Gate 109 er for meg en låt om å ikke helt føle seg på plass selvom du er på det stedet alle forventer at du skal være. Samt en hyllest til de menneskene som ikke er der de skal være, eller der alle forventer at de skal være, forteller Yngvil. 

Innspillingen er en liveversjon spilt inn i 2020. Med Martin Espelund Ekse bak spakene, og en nydelig bukett musikere i aksjon, ble det en stemningsfull innspilling. Nå, 2 år senere, er det på tide at Gate 109 kommer seg ut til de som trenger en litt annerledes julelåt. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Ebba Hognestad
Foto: Ebba Hognestad
Last ned bilde
Cover: Gate 109 - Yngvil
Cover: Gate 109 - Yngvil
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom