National Geographic

Ny «Vinterveiens helter»-sesong straks premiereklar

Del

150 millioner seere fra hele verden har hatt muligheten til å følge de norske bilbergerne i «Vinterveiens helter». 20. august kl. 22.00 kommer splitter nye episoder på National Geographic.

National Geographic-seere i hele verden har siden 2015 hatt glede av å følge en dokumentarserie om bilbergere på røft norsk vinterføre, og med majestetisk norsk natur som bakteppe.

Med den kalde og lange vinteren som var i fjor, blir ikke «Vinterveiens helter» - eller «Ice Road Rescue» som er den engelske tittelen - mindre dramatisk i denne runden.

– Her er det spinnville utforkjøringer, ras og velt. Men det er først og fremst de norske bilbergerne - en modig, kompetent og herlig gjeng - som gjør at serien har så bred appell, sier Vibeke Lia, programsjef i National Geographic Nordic.

Fans fra hele verden

Som tidligere er det bilbergerne Thord Paulsen i Odda, Bjørn Lægreid i Eidfjord og far og sønn Jo Roger og Ole Henrik Blengsli i Overhalla som seerne får følge.

Gjengen har fått fans fra hele verden, og aviser har tidligere omtalt turister som legger ferien til Norge ene og alene for å få hilst på hovedpersonene.

Sesong tre startet innspillingen i november i fjor, og allerede i første episode blir det høydramatisk når Thord Paulsen og hans mannskap må hanskes med steinras i Odda som følge av ekstremt dårlig vær.

Senere i sesongen ser vi også hvordan Thord utvider området sitt, og som følge av det møter helt nye utfordringer.

Første fra Norge

Første sesong av «Vinterveiens helter» hadde norgespremiere 31. august 2015, og er med sine 131 000 seere det mest sette programmet noensinne på den norske utgaven av National Geographic.

Vinterveiens helter er National Geographic Channels første dokumentarserie utelukkende fra Norge, produsert av ITV Studios Norge, for et internasjonalt publikum.

Dokumentarserien følger et knippe bilbergere gjennom en beinhard norsk vinter. Det typiske vinterværet fører ofte til ulykker, kolonnekjøring og tvinger selv femti tonns trailere av veien.

I Vinterveiens helter er tv-seerne flue på veggen når bilbergerne må ut på risikofylte redninger, konkurrere om oppdrag og støter på utfordringer med norske og utenlandske sjåfører.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Thord Paulsen med kamerateam i Odda.
Thord Paulsen med kamerateam i Odda.
Last ned bilde
Bjørn Lægreid i Eidfjord.
Bjørn Lægreid i Eidfjord.
Last ned bilde
Jo Roger Blengsli i Overhalla.
Jo Roger Blengsli i Overhalla.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om National Geographic

National Geographic
National Geographic
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://natgeotv.no

Smart TV på sitt beste. National Geographic gir deg programmer som vekker interesse og pirrer nysgjerrigheten din, og vi er etterrettelige i alt vi gjør. National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.

Følg saker fra National Geographic

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra National Geographic på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra National Geographic

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom