Grappa Musikkforlag AS

Ny utgivelse fra Henning Kraggerud og Arctic Philharmonic

Del

Tchaikovsky: Serenade, Violin Concerto. Kraggerud: Ragnarok / The sun’s daughter - Arctic Philharmonic / Christian Kluxen

Lytt til albumet her!

Til og med etter Ragnarok – verdens undergang i norrøn mytologi – skal solen føde en datter og verden igjen bli varm. En ny generasjon æser og mennesker skal oppstå, og undergangen er dermed også starten på en ny tid.

Den internasjonalt bejublede fiolinvirtuosen, kunstneriske lederen og komponisten Henning Kraggerud har til dette albumet komponert et verk som tar for seg nettopp dette temaet; Ragnarok/The Sun´s daughter.

– Ragnarok og Solens Datter" skildrer Norrøn Mytologi´s Armageddon og mulige fortsettelse.I Booklet-historien har jeg kost meg og skrevet om "Tschaikowsky and the End of the World" Jeg putter min komposisjon sammen med Tsjaikovskij´s Fiolinkonsert og Serenade; Verdens første atombombesprengning ble ved en feil akkompagnert av Serenaden som blandet seg fra en sivil radiokanal inn i nedtellingen til den dypt hemmelige Trinitysprengningen noen uker før Hiroshima og Nagasaki. På denne CDen knyttes alle tre verker sammen på en overraskende måte og er World Premiere recording av mitt stykke over Ragnarok...som forøvrig ikke har skjedd ennå, forteller Kraggerud. 

For det er Tsjaikovsky det handler mest om på dette rykende ferske albumet fra Arktisk Filharmoni. Hans fantastiske Fiolinkonsert i D-dur, med Kraggerud som solist – og den vakre Serenaden Tsjaikovsky skrev i årene mens han ventet på at noen i det hele tatt ville spille fiolinkonserten offentlig.

På dette albumet får Arktisk Filharmoni virkelig vist sine styrker, ikke bare som svært gode musikere og kunstneriske ledere, men også demonstrert allsidigheten i måten orkesterorganisasjonen er bygget opp.

Med ett ensemble i Bodø og ett i Tromsø som begge spiller ukentlige konserter i hver sin by – og som samles 8-10 ganger i året for å utgjøre et symfoniorkester – får organisasjonen til fulle synliggjort hvor avgjørende fleksibilitet og nytenkende organisering er.

Her får du først høre kammerorkesteret fra polarbyen Tromsø, hvor Henning Kraggerud er kunstnerisk leder, spille Tsjaikovskys Serenade.

Så kommer hans egen komposisjon Ragnarok/The Sun´s daughter spilt av det samme ensemblet, før det store symfoniorkesteret – med musikerne fra begge byer – går sammen med sjefdirigent Christian Kluxen og spiller Tsjaikovskys Fiolinkonsert i D-dur, Op. 35. Med Kraggerud som solist.

Kontakter

Bilder

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap.

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Ola Kvernberg og Steamdome til Samfundet!17.9.2021 11:19:20 CEST | Pressemelding

Etter panegyriske omtaler av "Steamdome II: The Hypogean" både nasjonalt og internasjonalt, tar komponist, fiolinist og multiinstrumentalist Ola Kvernberg med seg mannskapet til Storsalen til Samfundet 11. februar 2022. Billetter til Samfundet finner du HER - "Det blir godt å komme hjem. Samfundet er selve spiren til Steamdome. Da jeg spilte der med Todd Terje i 2015 var det noe som klikka på plass. Scenen, musikken og stemninga i salen gjorde at det å lage min egen rytmefest ble flytta øverst på todo-lista." - Ola Kvernberg. Etter den prisvinnende debuten «Steamdome» (2017) har bandet gjennomført nærmere 100 konserter. Nylig fikk oppfølgeren «The Hypogean» sekser på terningen fra både VG, Dagsavisen, Romsdals Budstikke og Nettavisen. Dagbladet kalte den "uimotståelig", Dagens Næringsliv omtalte den som «et frydefullt beist». Fredag 11. februar spiller de altså i byens storstue. - "Hver gang jeg har spilt i Storsalen har vært magisk, men aldri før med navnet mitt øverst på plakaten. De

URverk 9 fra Ulf Risnes; Imagemagi!17.9.2021 11:18:54 CEST | Pressemelding

Vi er kommet til årene 1982 til -84, noenlunde den samme tida som Urverk 8. Urverk 9 er selvfølgelig på norsk, og her er eksperimenteringen litt mindre framtredende, men låtskrivinga desto mer. På denne plata dukker det opp ikke mindre enn tre låter som senere ble utgitt med Tre Små kinesere, "Tvil", "Det Som Vi Har" og "Luftpalass". Lytt til "Imagemagi" her! De to første er kjærlighetssanger som utfyller hverandre, den første har følelsen i tittelen, mens den andre hyller det relativt ferske forholdet. Denne gangen var det nemllig alvor. "Luftpalass derimot beskriver den sterke utferdstrangen jeg hadde kjent på siden tidlig ungdom. Det føltes ofte som om at livet mitt skulle ta en spesiell vending når som helst, særlig når jeg leste bøker eller så film. Jeg kunne bo hvor som helst og bli hva som helst, trodde jeg. Vi hadde et herlig kollektiv gående i 6 etasje på høyblokka vi bodde i, hvor gjengen kunne samles rundt en karsk eller en jazzrøyk. Vi hadde produksjon av begge deler gående

Klimalåt fra NRK Newton17.9.2021 11:10:19 CEST | Pressemelding

«Ikke gjør dette mot klimaet» er en spektakulær underholdningsserie med et viktig budskap. Serien frontes av tenåringene Helle Kjøl-Johansen og Markus Rydningen Munkeby, og Newtons kjente programleder, Dennis Siva Lie. Målet med serien er at alle skal begynne å bry seg mer om klimaet. Programlederne kommer derfor med en fengende låt med akkurat dette budskapet: «Bry deg!». Klimasangen har verdenspremiere tirsdag 21. oktober i NRK TV og i NRK Super TV, men allerede nå kan du høre den der du strømmer musikk. Lytt til "Bry deg" her! I hver episode gjennomfører trioen ulike katastrofeeksperimenter, hvor vi som seere følger prosessen fra de begynnende forberedelsene til den store finalen. Underveis får vi mye humor, morsomme situasjoner, en god porsjon alvor og refleksjon, og ikke minst en spektakulær avslutning! Med «Ikke gjør dette mot klimaet» ligger alt til rette for å lære mer om klimaet mens man underholdes. TV-serien gir gode råd og tips til hvordan slike katastrofer kan unngås, og h

Hoven Droven slipper endelig plata som feirer 30 år i folkrockens tjeneste17.9.2021 08:56:51 CEST | Pressemelding

Det legendariske folkrockbandet Hoven Droven slipper 17. september albumet «Trad» - som oppsummerer håndverket bandet har finslipt i over 30 år. Medlemmene er hver for seg godt plantet både i den svenske tradisjonsmusikken så vel som i rock og jazz, en kombinasjon som har overbevist et bredt publikum over hele verden med smittende grooves og virtuost spill. Bandet har spilt på de fleste folkemusikkfestivaler i Norge over en årrekke og beærer oss med å ha releasekonserten på Riksscenen 24. september!

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom