ABB

Ny undersøkelse viser at global industri øker investeringene i energieffektivitet

Del

• Global undersøkelse bestilt av ABB fremhever nåværende og fremtidige planer for selskaper om å investere i energieffektivitet for å oppnå netto null klimagassutslipp • 90 prosent vil øke investeringene de neste fem årene, mens 52 prosent planlegger å oppnå netto null innen samme periode • Økende energikostnader betyr at energieffektivitet får høyere prioritet, men kostnader og nedetid kan stikke kjepper i hjulene for investeringer

Ny undersøkelse viser at global industri øker investeringene i energieffektivitet.
Ny undersøkelse viser at global industri øker investeringene i energieffektivitet.

Global industri akselererer investeringer i energieffektivitet de neste fem årene ettersom det avgjørende kappløpet mot «Net Zero» (l) intensiveres, viser en ny undersøkelse. Energy Efficiency Investment Survey 2022 kommer i kjølvannet av en fersk FN-rapport som ber om samordnet handling fra land for å kutte klimagassutslipp i raskere.

Den globale undersøkelsen, utført av Sapio Research, var rettet mot 2294 selskaper i 13 land, med 500 til 5000 eller flere ansatte. Den gir innsikt i hvordan industrien over hele verden planlegger å investere i energieffektiviseringstiltak for å oppnå netto null. Et sentralt funn er at mer enn halvparten (54 prosent) av selskapene allerede investerer, mens 40 prosent planlegger å gjøre energieffektiviseringsforbedringer i år.

- Betydelig befolkningsvekst og økonomisk vekst vil akselerere klimaendringene til et kritisk punkt hvis myndigheter og industri ikke intensiverer innsatsen. Økende urbanisering og økende geopolitisk spenning vil også gjøre energisikkerhet og bærekraft enda mer kritisk, sier Tarak Mehta, leder for ABB Motion. - Å forbedre energieffektiviteten er en viktig strategi for å håndtere disse potensielle krisene. Derfor er akselerasjonen i investeringene i undersøkelsen positive nyheter.

Industrielle, motordrevne systemer har et stort potensial for energieffektiviseringstiltak. Nesten to tredjedeler av respondentene i undersøkelsen oppgraderer utstyret sitt til de beste effektivitetsnivåene i klassen, for eksempel høyeffektive, elektriske motorer kontrollert av frekvensomformere.

Rapporten fremhever også bekymringer. Halvparten av respondentene oppga kostnader som den største barrieren for å forbedre energieffektiviteten, og 37 prosent mente nedetid var en barriere. Det er også bekymringsfullt at bare 41 prosent av de spurte mente at de hadde all nødvendig informasjon om energieffektiviseringstiltak.

- Det er viktig å hjelpe interessenter på tvers av industrien å forstå at netto null ikke trenger å bety nettokostnad. Både leverandører og myndigheter har en rolle å spille i å fremme budskapet om at bruk av energieffektiv teknologi gir rask avkastning på investeringen samtidig som CO2-utslippene reduseres. Poenget er at energieffektivitet er bra for næringslivet og bra for miljøet, sier Mehta.

Flere viktige funn fra undersøkelsen:

  • Energiutgifter utgjør i gjennomsnitt 23 prosent av de årlige driftskostnadene for respondentene
  • Ni av ti respondenter indikerte at økende energikostnader i det minste er en liten trussel mot lønnsomheten, mens mer enn halvparten (53 prosent) oppfattet det som en moderat eller betydelig trussel
  • Til tross for at kostnader er en betydelig barriere for å investere i å forbedre energieffektiviteten, var kostnadsbesparelser den viktigste årsaken til å investere (59 prosent)

Energy Efficiency Movement

Undersøkelsen ble utført som en del av #energyefficiencymovement, et flerinteressent-initiativ lansert av ABB i 2021. Bevegelsen er i samsvar med selskapets 2030-bærekraftsstrategi, som forplikter seg til å støtte ABBs kunder i å redusere deres CO2-fotavtrykk i 2030 med totalt 1000 megatonn årlig, tilsvarende å fjerne 30 millioner fossildrevne biler fra veiene. Energy Efficiency Movements mål er dermed å øke bevisstheten og sette i gang tiltak for å redusere energiforbruk og karbonutslipp for å bekjempe klimaendringer. Bedrifter inviteres til å bli med i bevegelsen og gi et offentlig løfte som en måte å inspirere andre til å handle. For mer informasjon: https://www.energyefficiencymovement.com/en/

Klikk her for Energy Efficiency Investment Survey 2022.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ny undersøkelse viser at global industri øker investeringene i energieffektivitet.
Ny undersøkelse viser at global industri øker investeringene i energieffektivitet.
Last ned bilde
Ny undersøkelse viser at global industri øker investeringene i energieffektivitet.
Ny undersøkelse viser at global industri øker investeringene i energieffektivitet.
Last ned bilde
Ny undersøkelse viser at global industri øker investeringene i energieffektivitet.
Ny undersøkelse viser at global industri øker investeringene i energieffektivitet.
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

ABB-teknologi skal drive verdens første hybridskip for frakt av biomasse22.4.2022 09:00:00 CEST | Pressemelding

• ABBs kraftdistribusjonsteknologi valgt av IHI Power Systems Co. Ltd. for hybrid-elektrisk fremdrift av ROBOSHIP • ROBOSHIP støtter Japans ambisjoner om netto null klimagassutslipp innen 2050, initiert av det japanske shippingkonsortiet e5 Lab Inc. • ABBs kompakte likestrøms kraftdistribusjonsløsning gir mulighet for flere energikilder, forbedrer effektiviteten og sikrer skipet for fremtidig, utslippsfri drift

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom