Fafo

Ny undersøkelse: Mange polske arbeidsinnvandrere settes i korona-skvis

Del

Koronasituasjonen har synliggjort at store deler av norsk arbeidsliv er avhengig av utenlandsk arbeidskraft. Men hva med polske arbeidere som sitter i karantene i hjemlandet uten dagpenger? Ny undersøkelse presenteres og diskuteres på Fafo Østforum-webinar 23. april.

Fellesforbundet har gjennomført en undersøkelse blant sine polske medlemmer.

Undersøkelsen viser at mange har det vanskelig nå. Utenlandsk arbeidskraft er i en sårbar situasjon, både fordi de ofte har løs tilknytning til arbeidsplassen og fordi mange har problemer med å skaffe seg god nok informasjon.

Bygg og verft er viktige bransjer for arbeidsinnvandrere, hvor mange er innleide eller pendler mellom Norge og hjemlandet.

Spørsmålet er også hvordan arbeidsgiverne ivaretar sårt tiltrengt arbeidskraft fra utlandet i denne situasjonen.

Torsdag 23. april arrangerer Fafo Østforum et webinar hvor funnene fra undersøkelsen presenteres og diskuteres. Sendingen varer fra 14.00 til 14.45 og alle interesserte kan følge sendingen direkte eller se i opptak.

På programmet er:

  • Line Eldring, leder i samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet, presenterer på dette webinaret resultatene fra undersøkelsen blant de polske medlemmene.
  • Knut E. Sunde, direktør i bransje- og industripolitisk avdeling i Norsk Industri, kommenterer.
  • Lise Antonsen Fjalestad, fagkoordinator i NAV Kontaktsenter internasjonalt, vil kommentere NAVs regelverk for dagpenger til utlandet.

Webinaret ledes av Anne Mette Ødegård, prosjektleder for Fafo Østforum.

Fafo Østforum

er en forskningsstøttet møteplass med oppdatert kunnskap om arbeidsinnvandring. Forumet har siden 2004 vært en møteplass for partene i arbeidslivet, bedrifter og myndigheter.

Forumet byr på løpende kunnskapsformidling og legger til rette for debatt om arbeidskraftmobilitet og virkninger i det norske arbeidsmarkedet. Hovedaktiviteter er nyhetstjeneste og seminarer.

Sendingen starter 23. april klokka 14.00 og varer til 14.45.
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Om undersøkelsen: Line Eldring, Fellesforbundet (line.eldring@fellesforbundet.no / 976 07 512 )

Om arrangementet, Anne Mette Ødegård (amo@fafo.no / 906 51 311)

Bilder

Lenker

Om Fafo

Fafo
Fafo
PB 2947 Tøyen
0608 Oslo

+47 22088600http://www.fafo.no/

Forskningsstiftelsen Fafo er et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljøer. Fafo ble etablert i 1982 og har til formål å utvikle kunnskap om deltakelse, levekår, demokrati, utvikling og verdiskapning. Basert på høye forskningsetiske og metodiske standarder er ønsket å bidra til samfunnsmessig fornyelse. Med et historisk utgangspunkt i norsk fagbevegelse er Fafos aktivitet basert på å levere kritisk og handlingsorientert forskning om arbeidsliv og velferdspolitikk til sentrale beslutningstakere og beslutningsprosesser.
www.fafo.no

Følg saker fra Fafo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fafo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom