KLP

Ny topp i KLP Banken

Del

Marianne Sevaldsen blir administrerende direktør i KLP Banken og starter 1. august. Sevaldsen kommer fra stillingen som konserndirektør for livsforsikring i KLP.

Marianne Sevaldsen
Marianne Sevaldsen

– Jeg er veldig glad for denne muligheten, og gleder meg til å starte, og å bli bedre kjent med KLP Banken og alle mine nye medarbeidere og nærmeste ledere der. Etter over ni år som konserndirektør for livsforsikring i KLP blir det spennende å se hvordan vi sammen kan videreutvikle banken til glede for våre eiere, og bidra til å ytterligere styrke KLPs posisjon som pensjonsleverandør, sier Sevaldsen.

Marianne Sevaldsen har juridisk embetseksamen og er i dag konserndirektør for livsforsikring i KLP, en jobb hun har hatt siden 2013. Hun har sittet i konsernledelsen i KLP hele denne perioden. Tidligere har hun jobbet i Sandnes Sparebank som direktør næringsliv (2008 – 2013) og i DnB NOR ASA i flere lederstillinger (1999 – 2008).

KLPs konsernsjef Sverre Thornes i KLP er meget fornøyd med ansettelsen.

– Vi har gjennomført en intern rekrutteringsprosess med flere gode kandidater. Det er en stor styrke for oss å få en så erfaren leder på plass, og jeg kjenner meg trygg på at hun sammen med den øvrige ledelsen vil fortsette den positive utviklingen KLP Banken har hatt over tid, sier Thornes, som også er styreleder for KLP Banken.

Nåværende administrerende direktør i KLP Banken, Leif Magne Andersen, går av med pensjon samme dato.

Direktør i kundeseksjonen i KLP, Cathrine Hellandsvik, blir konstituert som leder for livsforsikring i KLP fra 1. august.


Om KLP Banken
KLP Banken AS er heleid datterselskap av Kommunal Landspensjonskasse gjensidig forsikringsselskap (KLP), og har sitt hovedkontor i Trondheim. KLP Banken AS har to datterforetak, KLP Kommunekreditt AS og KLP Boligkreditt AS som inngår i KLP Banken konsernet (KLP Banken). KLP Banken AS er en nettbank for personkunder. KLP Banken AS finansierer også lån til kommuner, fylkeskommuner og selskaper som utfører offentlige oppgaver.

KLP Banken følger FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift. KLP Banken hadde ved utgangen av 2021, 76 ansatte og hadde et resultat etter skatt på 121 millioner kroner ifjor.

Kontakter

For ytterligere informasjon kontakt:
Marianne Sevaldsen på 975 27096 eller marianne.sevaldsen@klp.no

Bilder

Marianne Sevaldsen
Marianne Sevaldsen
Last ned bilde

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg pressemeldinger fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KLP

Quarterly results affected by weak equity markets and higher interest rates16.5.2022 09:04:59 CEST | Press release

KLP’s first-quarter results were affected by weaker equity markets and higher interest rates. Good buffers built up in good times provide stability our fund management, and the rise in interest rates we are now seeing will result in higher revenues going forward. The first quarter saw large inflows into KLP’s funds, making the company the largest in Norway in sales to the retail market.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom