Vipps

Ny tæpperekord

Del

Aldri har så mange handlet kontaktløst med kort i Norge. Denne uken passerte tæppe-andelen for første gang 85 prosent for alle BankAxept-transaksjoner, viser tall fra Vipps AS.

Bildetekst:  Hermon Russom tæpper hver gang han handler hos Nikki Hovatn i Rema 1000 Borgen i Asker. - Tæpping er kjempeenkelt. Jeg gjør det automatisk hver gang jeg kjøper noe i butikk, sier Russom. 

Så langt i år har vi betalt kontaktløst 1,06 milliarder ganger ved å tæppe kortet når vi handler i butikk eller på restaurant, og det før Black Week og julehandelen har startet. Til sammenligning tæppet vi 1,05 milliarder ganger i hele 2020. Fra pandemien startet og frem til nå har tæppeandelen økt med over 35 prosent.  

Enklere hverdag  
- Ali og Kari opplever at tæpping forenkler hverdagen deres. I løpet av kort tid har både unge og gamle omfavnet verdens raskeste betalingsmåte. Det er det mange grunner til. Handleopplevelsen kuttes i snitt med ni sekunder. Folk slipper å putte chipen inn i kortterminalen og trykke PIN-koden. Fordi vi taster PIN-kode sjeldnere er det også mindre sjanse for at noen skal se hva den er, sier kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps. 

Dagligvarehandelen er en stor aktør som er takknemlig for den voksende tæppe-trenden. Øistein Burøy Olsen, leder for Digitale Kundeopplevelser i REMA 1000 forteller at både kunder og butikkansatte har omfavnet kontaktløs betaling. 

- I REMA 1000 har vi en tæppeandel på 87 prosent. Det gjør at de ansatte kan betjene flere kunder fordi betalingen er mer effektiv og flyten blir bedre gjennom butikken. For kundene er det viktig at de møter mindre kø i kassen og at de derfor får en enda enklere og bedre handleopplevelse hos oss. Det siste har vært ekstra viktig under pandemien, og det er både gledelig og forventet at tæpping forblir en naturlig del av butikkbetalingen nå som hverdagen har returnert for de fleste av oss, sier Burøy Olsen.   

Fortsetter å vokse 
200 kroner var makssummen for å tå tæppe uten å taste PIN-kode da tjenesten ble innført i 2016. Rett etter at Norge stengte ned i mars 2020 ble grenset hevet til 500 kroner.   

- Grensen på 500 kroner ble innført for å skape færre fysiske berøringspunkter og hindre unødvendig smitte i forbindelse med pandemien. Heldigvis har smittetrykket avtatt. På mange områder har vi gått tilbake til å utføre hverdagslige gjøremål slik vi gjorde før nedstengningen. Det er ikke tilfellet med kontaktløs betaling, sier Kjærnes som tror trenden vil fortsette å styrke seg. 

- I løpet av fem år har tæpping endret måten vi betaler på og forenklet folks liv bitte-litt. Nå er det blitt en vane for mange å betale kontaktløst, raskt, enkelt og helt trygt. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no

Over 4 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg pressemeldinger fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom