Bellona

Ny styreleder i Miljøstiftelsen Bellona

Del

Henrik A. Lund er utnevnt som ny styreleder i Miljøstiftelsen Bellona. Lund er i dag kundedirektør i det nordiske IT-konsernet Knowit.

Henrik A. Lund, ny styreleder i Miljøstiftelsen Bellona. Foto: Knowit.
Henrik A. Lund, ny styreleder i Miljøstiftelsen Bellona. Foto: Knowit.

Lund har tidligere jobbet som leder for Bellonas næringslivssamarbeid, og vært stabssjef for José Maria Figueres, den tidligere presidenten i Costa Rica.

Han er utdannet statsviter fra London School of Economics og Georgetown Universty, og har en MBA fra Norges Handelshøyskole.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med øvrige styremedlemmer og ledergruppen for å videreføre det viktige arbeidet Bellona har gjort hver eneste dag siden grunnleggelsen i 1986, og jeg er ser fram til at vi sammen skal skape nye muligheter i miljøkampen, sier styreleder Henrik A. Lund.

– Bellona har skapt reell endring i miljø- og klimakampen over flere tiår, og styret skal tilrettelegge for at de dyktige fagfolkene skal gjøre dette også i fremtiden, sier Lund.

Bellonas grunnlegger Frederic Hauge er svært fornøyd med at Lund har takket ja til styrelederjobben.

– Det er viktig for Bellona å ha en styreleder som forstår hverdagen både i næringsliv, politikk og frivillighet. Henrik har en tverrfaglig kompetanse som er viktig for organisasjonen, og jeg er veldig glad for at han igjen har takket ja til å bidra i miljø- og klimakampens tjeneste, sier Hauge.

Miljøstiftelsen Bellona har i dag 60 ansatte og kontorer i Oslo, Brussel, Murmansk og St. Petersburg.

Bellonas styre har følgende medlemmer:

Henrik Lund
Birgit Liodden
Frederic Hauge
Kari Torp
Todd Flach
Igor Koudrik (vara)

Bilder

Henrik A. Lund, ny styreleder i Miljøstiftelsen Bellona. Foto: Knowit.
Henrik A. Lund, ny styreleder i Miljøstiftelsen Bellona. Foto: Knowit.
Last ned bilde

Om Bellona

Bellona
Bellona
Vulkan 11
0178 Oslo

23 23 46 00http://www.bellona.no

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig ideell stiftelse som arbeider for å løse verdens klimautfordringer blant annet gjennom å identifisere og gjennomføre bærekraftige klimaløsninger. Vi arbeider med økt økologisk forståelse og vern av natur, miljø og helse. Bellona er engasjert i de viktigste nasjonale og internasjonale miljøspørsmål i verden i dag.

Følg saker fra Bellona

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bellona på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bellona

- Ville ikke pustet lettet ut20.3.2019 13:45:51 CETPressemelding

– Se bare på tidsbruken til ESA. De er forpliktet til å åpne formell undersøkelse dersom de er i tvil om saken. Her har det gått over halvannet år, noe som mer enn indikerer at de har vært i tvil, sier Frederic Hauge, etter at det ble klart at EFTAs overvåkningsorgan ESA ikke går videre i klagesaken om leterefusjonsordningen. – Denne avgjørelsen gir oss imidlertid et godt grunnlag for å spille inn effektive grep i EU-kommisjonens konsultasjonsrunder om den forestående revideringen av statsstøttereglene. Her skal reglene om statsstøtte til energi og miljø også revurderes i lys av EUs nye klimamål, sier Hauge, daglig leder i Bellona. Han sier stiftelsen nå vil arbeide videre politisk i Norge, i tillegg til inn mot de reviderte reglene som skal være klare om to år: – I avgjørelsen mener ESA at det ikke går an å sammenligne oljebransjen med for eksempel fornybar energi. Å gi myndighetene slack til å favorisere oljebransjen rimer dårlig med EUs klimaambisjoner, sier Hauge. Gjennom leterefus