National Geographic

Ny storserie tar deg med til frontlinjene i krigen mot terror

Del

Krigen mot terrorismen har dødelige konsekvenser hver eneste dag. «Chain of Command», med premiere på National Geographic fredag 2. februar kl. 22.00, tar deg nærmere frontlinjene.

«Vår tids viktigste kamp» - slik beskrives ofte krigen mot terror. Det er en intens konflikt med mange aktører over hele verden. Fra dag til dag er det soldatene og offiserene på bakken som tar de viktigste avgjørelsene, men de kommer sjelden til orde. 

Det ønsker den nye dokumentarserien «Chain of Command» fra National Geographic å gjøre noe med. Serieskaperne har fått unik tilgang til nøkkelpersoner i kampen mot voldelig ekstremisme over hele verden, og ser nærmere på hvordan vanlige soldater håndterer det enorme ansvaret de har - og prioriteringene de må gjøre, ikke minst på hjemmebane 

Skuespiller Chris Evans («Captain America», «The Avengers») har fortellerstemmen i serien.


En global utfordring

– Folk har kalt dette en kamp som vil utkjempes over generasjoner. Og grunnen til at den kommer til å vare så lenge, er at vi ikke blir kvitt ekstremisme før årsakene til ekstremismen er gjort noe med, sier USAs forsvarssjef Joseph Dunford i første episode av serien.

Han er blant de mektigste personene som er intervjuet i «Chain of Command». Fra Pentagon-kontoret drar vi så dit kampene utkjempes - i Irak, Afghanistan, Somalia, Niger, og til Trinidad og Tobago, der islamistiske ekstremister har fått et solid fotfeste.

Målet med serien er å vise hvordan beslutninger på toppnivå har en direkte påvirkning på menn og kvinner på bakken - både soldater og sivilbefolkning.

USAs rolle i verden er under stadig debatt, og er tilsynelatende også i endring med ny politisk ledelse. Men én ting står fast, ifølge Dunford.

– Den viktigste prioriteten for oss er å beskytte landet vårt, amerikanere i utlandet og våre allierte fra angrep utført av voldelige ekstremister. Dette er en global utfordring - det gjelder bokstavelig talt alle verdenshjørner, sier forsvarssjefen.


For første gang med F-22

I første episode blir vi med til Mosul, der kaptein Quincy Bahler har skapt seg en kommandosentral i ruinene av en skole, i samarbeid med irakiske sikkerhetsstyrker.

Her overvåker de kampene utenfor, og bestemmer når de skal slippe dronestyrte bomber over fienden. Samtidig har irakiske styrker det travelt med å evakuere sivile som har levd under IS-kontroll.

Vi får også bli med til en militærbase i Abu Dhabi, der et kamera for første gang får bli med i cockpiten til et F-22 jagerfly på oppdrag.

Scott Boggins er showrunner for «Chain of Command», og serien er produsert av National Geographic Studios.

National Georgraphic har laget en rekke programmer fra det amerikanske militæret - blant annet «Restrepo», «Inside the State Department» og den virkelighetsbaserte fiksjonsserien «The Long Road Home».

«Chain of Command» har premiere på National Geographic fredag 2. februar kl. 22.00.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om National Geographic

National Geographic
National Geographic
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://natgeotv.no

Smart TV på sitt beste. National Geographic gir deg programmer som vekker interesse og pirrer nysgjerrigheten din, og vi er etterrettelige i alt vi gjør. National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.

Følg saker fra National Geographic

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra National Geographic på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra National Geographic

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom