Drabant Music

Ny singel fra Påls butikk

Del
Foto: Pål Hornburg
Foto: Pål Hornburg

«Fritt fall» er en lettbeint rockelåt som utforsker noe så tungt som latskapen som tilbys oss alle gjennom teknologiske og sosiale utviklingstrekk.

– Dette er en utvikling vi selv er en del av, som vi nyter. Men når noe er for godt til å være sant, så er det jo gjerne det. Denne latskapen har uante konsekvenser, og gode karaktertrekk er under press, sier vokalist Mats Larsen om «Fritt fall», som slippes i dag på Drabant Music.

Singelen er andre låt ut fra det kommende albumet som kommer i september. Et album som videre utforsker tematikken som «Fritt fall» tar opp, og er den fjerde utgivelsen fra Påls butikk siden bandet ble dannet i 2015.

Hør «Fritt fall» her!

Påls butikk forsøker å stå midt i rocken. Soundet som plateanmeldere har betegnet som særegent Påls butikk skapes av at de bruker en rekke av rockens sjangerelementer for å få frem budskapet sitt. Uttrykket blir en form for eklektisk rock.

«Fritt fall» er produsert, mikset og masteret av Nick Terry, som tidligere har jobbet med band som Oslo Ess og Kvelertak.

Kontakter

Bilder

Foto: Pål Hornburg
Foto: Pål Hornburg
Last ned bilde
Foto: Pål Hornburg
Foto: Pål Hornburg
Last ned bilde
Artwork for «Fritt fall»
Artwork for «Fritt fall»
Last ned bilde

Om Drabant Music

Drabant Music
Drabant Music
Akersgaten 7
0158 Oslo

http://www.drabantmusic.no

Et plateselskap for både kjente og nye talenter
Vi representerer Gåte, Oslo Ess, deLillos, CC Cowboys, The Dogs, Savoy, Anja Garbarek, Ida Jenshus, Inge Bremnes, Knut Anders Sørum, Anna Kajander, Temporary, Raga Rockers, Michael Krohn, Lila, Falkevik, Viktor Wilhelmsen, Tommy Tokyo, Jess Morgan, Munroe / Knutsen, Waaktaar & Zoe, The Sleepends, Beckstrøm Kvartett, duve, Ingrid Lovise, Påls butikk, Trang Fødsel, Samuelsen, Zuma, Edeema, Pine Lake, Orbo, daelen, The Contenders, Norwegian Thunderboys og 4ETG. 

Følg saker fra Drabant Music

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drabant Music på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Drabant Music

Magne Furuholmen-kunstverk solgt til 200 fans11.10.2019 14:05:32 CESTPressemelding

I forbindelse med hans kommende tredje soloalbum, White Xmas Lies, lagde Magne Furuholmen et kunstverk som i dag ble forhåndssolgt til fans over hele verden. Dette kunstverket har blitt delt opp i 200 deler som fordeles på like mange vinylutgaver av albumet, som slippes 25. oktober på Drabant Music. Denne svært limiterte "art-edition"-utgaven ble solgt ut på et blunk. Verket er utformet i Furuholmens typografiske signaturstil - hvordan det ble laget kan du få et innblikk i her. Som tittelen tilsier er White Xmas Lies et noe annerledes julealbum. Det er et melankolsk vinter-album med julen i fokus bestående av 15 nye original-låter skrevet av Furuholmen, pluss to ganske overraskende cover-låter. Han har her ønsket å lage et album som en motvekt til den glatte og intetsigende julemusikken som pøses ut hvert år, i en tilsynelatende uendelig strøm av dårlige versjoner av eksisterende julelåter. – Jeg skammer meg egentlig over å være en del av en type julefeiring som etterhvert ser ut til å

Inge Bremnes er ute med «Meire vi»11.10.2019 09:35:37 CESTPressemelding

Etter tre singler, en EP og to utgitte album føler jeg at jeg virkelig har funnet en flyt i måten jeg vil lage musikk på, sier Inge Bremnes. Nå er han klar for å gi deg mer med singelen «Meire vi», som er ute nå. Hør singelen her! Det er noe med det å kjenne at man har et slags mønster, en oppskrift, og at musikken nesten skriver seg selv. Det er nøyaktig når dette skjer at det er på tide å kaste den gamle oppskriften rett ut av vinduet og begynne på nytt. Dette er begynnelsen på en endring i mitt musikalske uttrykk. Jeg har alltid vært inspirert av elektronisk musikk, soul, hip-hop og R&B. Det skinner nok mer gjennom i den nye musikken som kommer, men likevel er denne musikken like mye meg. «Meire vi» er en låt om forventninger som møter realitet. Skuffelsen som oppstår, frykten for at den skal synes og redselen for alt det som blir synlig. Jeg håper den faller i smak.

Magne Furuholmen er ute med andre singel fra kommende album4.10.2019 09:52:12 CESTPressemelding

I dag slipper Magne Furuholmen singelen «The Light We Lost». Denne gangen handler det om å forsone seg med forandring, og om å slippe taket i den hvite sorgen. Sorgen over alt det man ikke fikk. Hør singelen her! «The Light We Lost» er årets andre singel fra Furuholmen, og følger «This Is Now America», som ble hyllet av Coldplay i sosiale medier, der de skrev «A great song by one of our heroes». Ifølge Furuholmen selv er «The Light We Lost» en oppfordring til å ikke la selvmedlidenhet få lov til å bli en rustning mot sårbarheten, men heller se poesien i alt det tapte og omfavne det bittersøte uten å dyrke det. Vi kan også med glede melde at dette er den andre singelen fra Furuholmens nye soloalbum, White Xmas Lies. – «The Light We Lost» ble, i likhet med resten av de 15 original-låtene på denne kommende juleplata, ironisk nok skrevet i løpet av sommer-turnéen med a-ha i 2018, forteller han. – Tanken var å redefinere hva en juleplate kunne tenkes å inneholde - og frigjøre juleplate-kons

Michael Krohn er ute med albumet Varme dager27.9.2019 10:01:41 CESTPressemelding

Norges ypperste rockelegende, Michael Krohn, har covret det klassiske albumet Varme dager fra livsprosjektet Raga Rockers. Det er ute på Drabant Music nå! Hør Varme dager her! Michael Krohn følger fjorårets utgivelse av Søvnløse netter - et album der han nytolket ikoniske låter fra hele hans karriere - med å gjøre det samme med Raga Rockers’ Varme dager. Her finnes med andre ord spennende nyversjoner av «Morgenraga», «Litt av en gjeng», «Radiator», og selvsagt resten av albumet. Mer om det fra sjefen sjøl her: – I kjølvannet av Søvnløse netter fikk jeg for meg at jeg hadde lyst til å ta tak i låter fra gamle dager og lage nye versjoner av dem. Først og fremst for min egen fornøyelses skyld, siden jeg elsker å være i studio, men også for at det kan være av interesse for blodfans og samlere. Så her foreligger i første omgang albumet Varme dager i sin helhet, sier Krohn, og legger til: – Jeg har kuttet til beinet og utelatt synter og saksofoner, så bortsett fra mellotron på et par låter e

Vidar Vang er ute med ny singel fra kommende album27.9.2019 09:52:58 CESTPressemelding

Vidar Vang er tilbake. I dag er singelen «I mårra» ute, som stammer fra hans kommende album. Dette er en sang om fortvilelse og trøst. En sang om hvordan det er å holde fast i håpet, når en man er glad i har det tøft. I mårra blir det bedre I mårra bli det bra I mårra bli det sånn det en gang va I mårra bli det bedre I mårra bli det fint I mårra bli det sånn som det sku bli Dette er singelen fra Vidar Vangs tiende album, Mann fra nord, som slippes 1. november. Albumet er spilt inn i Geir Sundstøls «Studio Intim» i Oslo, med Sundstøl selv på gitarer, Erland Dahlen på trommer, Bjørn Holm på kontrabass, Mikael Lindqvist på piano og Lise Voldsdal på fiolin. Her vender Vidar tilbake til et alt.country/americana-lydbilde, i et akustisk og atmosfærisk bandformat. Hør «I mårra» her! Vidar Vang (f. 1976) er en nordnorsk sangskriver og artist. Han kommer fra bygda Bjerkvik, nord i Nordland. Han ble raskt en sentral del av den norske musikkscenen tidlig på 2000-tallet, samtidig med band som Madru

Anna Kajander er ute med «Spørsmålstegn»27.9.2019 09:46:18 CESTPressemelding

Den fjerde singelen fra Anna Kajander er ute nå. Den handler om at det finnes flere måter å gjøre ting på i livet. Hør «Spørsmålstegn» her! Her er et scenario de fleste av oss har måttet pine oss gjennom år etter år: du kommer til årets juleselskap, og møter slektninger du ikke har sett på ett år. Og det er da de kommer; Spørsmålene som skal granske deg fra topp til tå, og dømme hvor godt du gjør det i livet ditt akkurat nå. «Hva driver du med nå?», «Får du det til å gå rundt?». Og enten blir de skuffa, eller så opprettholder de troen på deg - forhåpentligvis til neste år igjen. – Det er dette som er kjernen i «Spørsmålstegn». At noen ganger så havner man i et livsstilsmessig mønster for at man skal føle seg god nok for de rundt seg, sier Anna. – Samtidig er det viktig å tenke på at det kan være fint å tørre å gjøre noe som avviker fra det også. Gjøre noe annerledes. Det siste året har for Anna gått til å ferdiggjøre debutalbumet som slippes våren 2020. Anna har blitt rost for sin jord

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom