National Geographic

Ny serie om Kim-diktatorene viser hittil upublisert materiale

Del

«Inside North Korea’s Dynasty» er en unik fortelling om et diktatur gjennom tre generasjoner. Premiere på National Geographic søndag 18. november kl. 22.00.

Kim Jong-un og Dennis Rodman i en scene fra serien.
Kim Jong-un og Dennis Rodman i en scene fra serien.

Forholdet mellom Nord-Korea og resten av verden er nesten konstant i nyhetsbildet, og nå lanserer National Geographic en ny dokumentarserie i fire deler om Kim-familien og grepet de har hatt om den østasiatiske staten gjennom tre generasjoner.

– Utgangspunktet til National Geographic var at de ønsket den definitive dokumentaren om Kim-dynastiet, ulikt noe annet som tidligere er produsert.

– Vi har jobbet dag og natt med dette prosjektet i et år, har sett i arkiver som ikke har vært åpnet på tiår og intervjuet nesten 50 mennesker med unik kunnskap, sier David Glover fra 72 Films, som har produsert dokumentaren for National Geographic.

Mørk og surrealistisk

Ved hjelp av hemmelige lydopptak, intervjuer og arkivklipp - flere av dem tidligere upublisert i dokumentarsammenheng - forteller serien om den komplekse familiedynamikken som ligger bak et av verdens verste diktaturer.

Mange kjenner til Nord-Koreas nåværende leder Kim Jong-un, men tesen i serien er at man må gå lenger tilbake i tid for å forstå landet og regimet. Dokumentaren starter i 1948, da staten ble etablert og den tidligere geriljakrigeren Kim Il-sung ble deres første leder.

Historien som følger er ofte mørk og tragisk, og tidvis surrealistisk.

– Dette er tre ledere som har utøvd makten sin på svært ulike måter. Resultatet er en serie som gir unik innsikt i Nord-Korea, sier Glover.

Unike kilder

Historiske øyeblikk i historien om Nord-Korea blir fortalt av en rekke førstehåndskilder - blant dem Shin Jyeung-Kyun, sønnen til de sørkoreanske filmskaperne som ble kidnappet av Kim Jong-il da han ønsket å etablere en filmindustri i landet.

Dennis Rodman forteller også om sitt uvanlige vennskap med Nord-Koreas nåværende leder, mens både etterretningsoffiserer og tidligere militære bidrar med sine historier om viktige hendelser som formet Nord-Korea og vårt forhold til verdens mest militariserte land.

«Inside North Korea» har fire deler, og de to første episodene vises på National Geographic søndag 18. november kl. 22.00.

Ta kontakt hvis du ønsker å se serien, trenger tilgang på klipp eller ønsker flere bilder.

Kontakter

Bilder

Om National Geographic

National Geographic
National Geographic
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://natgeotv.no

Smart TV på sitt beste. National Geographic gir deg programmer som vekker interesse og pirrer nysgjerrigheten din, og vi er etterrettelige i alt vi gjør. National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.

Følg saker fra National Geographic

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra National Geographic på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra National Geographic

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom