Bergen lufthavn Flesland

Ny rute mellom Bergen og Edinburgh åpner i dag

Del

Loganairs nye rute mellom Skottlands hovedstad Edinburgh og Bergen åpner i dag. Med kun 1 time og 20 minutters flytid er Bergen kun en kort flytur unna Edinburgh.

Skotsk mottakelse ved åpningen
Skotsk mottakelse ved åpningen

Det blir tre flyvninger i uken - tirsdag, torsdag og lørdag.

Reisende til Edinburgh har også muligheten til å fly videre med Loganairs rutenettverk i Skottland, eller med et av de internasjonale flyselskapene de har samarbeid med; Qatar, Emirates, KLM Air France og British Airways. Dermed blir Edinburgh også et knutepunkt med muligheter for reiser videre ut i verden.

Lufthavndirektør Øystein Skaar ved Bergen lufthavn Flesland er fornøyd med åpningen av direkteruten -Dette er et viktig tilskudd til rutenettverket vårt. Edinburgh er en fantastisk by og en flott inngangsport til Skottland. -At Edinburgh også blir et knutepunkt videre i Storbritannia og ut i verden er også en spennende dimensjon, sier Skaar.

Reiselivet er spesielt begeistret for helårsperspektivet ruten har. Kristian Jørgensen, direktør hos Fjord Norge sier: - det at aktører som Loganair tenker helår fra dag én med nye ruter er noe vi ser som viktig for utviklingen av et bærekraftig reiseliv, hvor turistene kommer jevnt hele året – i stedet for alle skal komme høysommer. Skottland er også et viktig vekstmarked for oss, og vi ser frem til videre godt samarbeid med Loganair.

Festivaler, opplevelser og golf

Edinburgh er en majestetisk by med en middelaldersk bydel, imponerende slott og tradisjonelle britiske gater - den lever absolutt opp til navnet «Det nordlige Athen». Spennende opplevelser er tilgjengelige for besøkende som ikke finnes i andre deler av Skottland, inkludert verdens største kunstfestival i august (Edinburgh Festival Fringe) og verdens største nyttårsfest (Hogmanay).

Videre er Skottlands hovedstad også en naturlig førsteetappe på oppdagelsen av hele Skottland; et land som tilbyr mange førsteklasses golfbaner, samt noen av verdens fineste whiskyprodusenter.

Ruten er også viktig for tilreisende passasjerer til Bergen, som er interessert i å utforske både by, fjord og fjell.

Jonathan Hinkles, administrerende direktør i Loganair, sier: " Loganair er svært glad for å kunne tilby flere rutemuligheter til reisende fra Norge, og denne måneden markerer fortsatt positiv vekst i Loganair sin tilstedeværelse i Europa. Billetter til Edinburgh viser seg å være svært populære blant forretningsreisende og fritidsreisende, med bestillinger for den første måneden som allerede overskrider våre forventninger. Vi er overbevist om at den nye direkteruten til Edinburgh kommer til å bli tatt godt imot i markedet, og nordmenn gleder seg til å besøke denne fantastiske byen og alle de unike kulturopplevelsene den har å tilby. Med de nyeste rutene driver vi nå åtte ruter fra Norge til Skottland og resten av Storbritannia, og vi er stolte over å styrke båndene mellom våre naboland."Om Loganair
Loganair er et stort regionalt flyselskap med hovedkontor i Glasgow, men med baser i Aberdeen og Norwich. Flyselskapet tilbyr over 40 destinasjoner over det skotske høylandet og øyene, Storbritannia og Europa - inkludert Dublin, Derry, Donegal, Esbjerg, Düsseldorf, Oslo, Brussel, Bergen og Stavanger. Loganair er en codeshare-partner av British Airways, og har interline-avtaler med Qatar, Emirates, Thomas Cook, Turkish Airlines, Air France og KLM. 

www.loganair.co.uk

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Skotsk mottakelse ved åpningen
Skotsk mottakelse ved åpningen
Last ned bilde
Avinor-teamet ønsker Loganair velkommen til Flesland
Avinor-teamet ønsker Loganair velkommen til Flesland
Last ned bilde
Lufthavndirektør Øystein Skaar klippet skotskrutet snor og åpnet ruten
Lufthavndirektør Øystein Skaar klippet skotskrutet snor og åpnet ruten
Last ned bilde

Om Bergen lufthavn Flesland

Bergen lufthavn Flesland
Bergen lufthavn Flesland
Flyplassvegen 555
5258 Bergen

+47 67 03 11 00https://avinor.no/konsern/flyplass/bergen

Bergen lufthavn Flesland er et sentralt trafikknutepunkt for Bergensregionen og Vestlandet, med over 6 millioner passasjerer årlig. Bergen lufthavn er en av 44 norske lufthavner som er eiet og drevet av Avinor.

Følg saker fra Bergen lufthavn Flesland

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bergen lufthavn Flesland på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bergen lufthavn Flesland

Norwegian med fire nye ruter fra Bergen28.10.2019 13:08:14 CETPressemelding

Reisende fra Bergen har nå enda flere valgmuligheter. Norwegian starter fire nye direkteruter denne høsten, både innenlands og utenlands. Med ruter til Gdansk, Manchester, Tenerife og Palanga får reiselystne bergensere enda flere reisemål å velge mellom. - Vi er glade for å kunne tilby reiselystne nordmenn enda større valgfrihet. Så langt har de nye rutene blitt tatt godt imot, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian. - De nye rutetilbudet fra Bergen er variert og tilbyr alt fra storby til strandliv. Ruten til Manchester er kanskje spesielt gode nyheter for alle fotballfans som vil følge Solskjær og Manchester United, eller Liverpool-fans som kan reise 45 minutter fra flyplassen i Manchester vestover til Anfield, sier Thome Maursund. - Vi er veldig glade for at Norwegian satser på Bergen lufthavn. De nye rutene vil bli et fint tilskudd til direkteruteprogrammet fra Flesland, sier Helge Eidsnes, lufthavndirektør på Bergen lufthavn Flesland. - Jeg er sikker på

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom