Handelshøyskolen BI

Ny rekord for publiseringspoeng

Del

Langsiktig satsing på forskning gir resultater.

BI Campus Nydalen
BI Campus Nydalen

Norsk senter for forskningsdata (NSD) offentliggjorde i dag publiseringstall for norske forskningsinstitusjoner i 2020. BI har 456 publiseringspoeng, opp fra 405 i 2019. BI produserer 1,26 publiseringspoeng per faglige årsverk, en økning fra 1,12 i 2019. Det plasserer BI på en syvende plass blant høyere utdanningsinstitusjoner i Norge.

- BIs fundament er at vi skal være forskningsbasert, læringsorientert og påkoplet. Økningen i publiseringspoeng er resultatet av en langsiktig satsing på oppbygging av sterke fagmiljøer og god forskning, med spesiell vekt på internasjonalt samarbeid og publisering i topptidsskrifter. Jeg er veldig stolt over hva forskerne våre har fått til, sier rektor Inge Jan Henjesand.

Prorektor for forskning og fagressurser Hilde C. Bjørnland er fornøyd med utviklingen.

- BI skal være ledende på forskning innen business og økonomi i Norge, og blant de fremste i Europa. Disse tallene viser at vi står i en sterk posisjon, og at utviklingen går i riktig retning, sier hun.

BI forholder seg spesielt til rangeringen til Chartered Association of Business Schools (ABS), som vurderer kvaliteten på vitenskapelige tidsskrifter innen business og ledelse på en skala fra 1-4. Tidsskrifter rangert 3, 4 og 4* (4 stjerne) er blant de beste innen fagfeltene sine globalt.

- Det er spesielt gledelig med den høye andelen av publikasjoner i topprangerte tidsskrifter. Det er et tegn på at BI-forskere ligger helt i toppen av internasjonal forskning, sier Bjørnland.

De siste to årene har BI også jobbet målrettet med open access publisering, og nesten alle publikasjoner er nå gratis tilgjengelig for alle

- Fremover vil vi jobbe for å ytterligere styrke vår posisjon nasjonalt og internasjonalt, og tiltrekke oss de beste forskerne innen våre fagfelter. Blant annet holder vi nå på med å bygge opp et forskningsmiljø innen datavitenskap som vil bidra til nyskapende forskning på tvers av BI, avslutter Bjørnland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

BI Campus Nydalen
BI Campus Nydalen
Last ned bilde
Utvikling i publiseringspoeng for BI 2016-2020.
Utvikling i publiseringspoeng for BI 2016-2020.
Last ned bilde
Utvikling i antall topprangerte publikasjoner 2016-2020.
Utvikling i antall topprangerte publikasjoner 2016-2020.
Last ned bilde

Lenker

Om Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI
Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

46 41 00 00https://www.bi.edu/

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. Vi er den eneste norske handelshøyskolen med trippel internasjonal akkreditering.

Følg pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handelshøyskolen BI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom