Trygg Trafikk

Ny regionleder for Trygg Trafikk Troms og Finnmark.

Del

Helga Anette Melhus er ny regionleder i Trygg Trafikk for Troms og Finnmark med hovedkontor i Tromsø.

Trygg Trafikk i Troms og Finnmark: Helga Anette Melhus og Knut Larsen. Foto: Silje L. Kvammen
Trygg Trafikk i Troms og Finnmark: Helga Anette Melhus og Knut Larsen. Foto: Silje L. Kvammen

Melhus kommer opprinnelig fra Bardu, men har bodd i Tromsø hele sitt voksne liv. Med lang bakgrunn fra folkehelsearbeid i Troms og Finnmark fylkeskommune, skal hun nå bidra i trafikksikkerhetsarbeidet i tett samarbeid med seniorrådgiver Knut Larsen, som har sitt hovedkontor i Vadsø.

- Jeg ser fram til å samarbeide med andre organisasjoner, kommuner og øvrige samarbeidspartnere i Troms og Finnmark. Jeg er opptatt av å forebygge skader og ulykker, og det er viktig at alle skal være best mulig rustet i møte med hverdagstrafikken. Trygg Trafikk vil være en viktig bidragsyter til det gjennom å gi opplæring og informasjon. Arbeidet med et mer trafikksikkert samfunn krever systematisk arbeid i alle sektorer. Jeg vil jobbe for å påvirke beslutningstakere til å sette trafikksikkerhet på dagsorden og at sektorene tar i bruk relevante virkemidler. Den nasjonale visjonen om null antall drepte og hardt skadde i trafikken ligger i bunn, og målet er å oppnå et mer trafikksikkert fylke, sier Helga Anette Melhus.  

Satser på de yngste

Som småbarnsmor har Melhus et spesielt fokus mot trygghet for de minste trafikantene.

- Personlig engasjerer jeg meg spesielt for trygge veier for skole- og barnehagebarna i fylket vårt, noe som Trygg Trafikk har et særlig ansvar for. Trafikksikkerhetsarbeid kommer ikke til å gå av moten, snarere tvert imot. Det er mer trafikk enn før og trafikkbildet er mer komplisert, det er befolkningsvekst i byer og vi har mange distriktsskoler med utfordrende skolevei i vårt langstrakte fylke, avslutter Melhus. 

Elsa Klemetsen går av med pensjon

Melhus har lang erfaring fra folkehelsearbeid, offentlig forvaltning og politisk arbeid før hun nå blir den første regionlederen i Troms og Finnmark etter fylkessammenslåingen. Samtidig går tidligere distriktsleder for Troms, Elsa Klemetsen, av med pensjon etter snart 30 år i Trygg Trafikk Troms.

- Vi vil takke Elsa Klemetsen for hennes solide og dedikerte innsats for trafikksikkerheten i Troms og ønsker henne lykke til som pensjonist. Elsa blir med oss frem til nyttår i en støttende rolle og sikrer gjennom dette en god overgang. 

Samtidig er vi veldig glade for at Helga Anette har takket ja til å bli ny regionleder for vårt nordligste fylke. Vi tror at hun, med hennes varierte og spennende bakgrunn, kan bli en viktig stemme for trafikksikkerheten i nord i lang tid framover, sier direktør i Trygg Trafikk Jan Johansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Trygg Trafikk i Troms og Finnmark: Helga Anette Melhus og Knut Larsen. Foto: Silje L. Kvammen
Trygg Trafikk i Troms og Finnmark: Helga Anette Melhus og Knut Larsen. Foto: Silje L. Kvammen
Last ned bilde

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom