Ny rapport: Venter mindre outsourcing: Dreining mot norske IT-leverandører

Del

Norske virksomheter venter lavere vekst i outsourcing og dermed fortsetter nedgangen i outsourcingsveksten vi har sett de siste to årene. Samtidig blir norske virksomheter stadig mer fornøyde med sine hjemlige outsourcingsleverandører, viser årets kundetilfredshetsundersøkelse gjennomført av Whitelane Research og PA Consulting Group.

-  Norske virksomheters holdninger til outsourcing er i endring, og vi forventer lavere vekst i årene som kommer. Vi ser også en trend der kundene tenker mer nyansert om hvilke tjenester de outsourcer, sier Tom Krohn i PA Consulting Group.

Kun 33 prosent av de norske bedriftene svarer at de vil outsource mer i 2018, en nedgang fra 43 prosent i 2017 og 54 prosent i 2016.

Indisk dominans brutt

Indiske TCS vinner kundekåringen for fjerde året på rad med høyest skår blant outsourcings-selskapene med 80 prosent kundetilfredshet. Norske Basefarm har andreplassen sammen med Microsoft etterfulgt av Atea på tredjeplass

- Det er interessant at helnorske Basefarm gjør det så bra. Dette illustrerer trenden at stadig flere selskaper er mer tilfredse med lokale leverandører når de setter ut IT-tjenestene. Den indiske dominansen vi så for noen år tilbake er helt klart brutt, sier Krohn.

Videre viser undersøkelsen at 10 prosent av norske virksomheter vil ta IT-tjenestene sine tilbake igjen (insourcing) det nærmeste året.

- Bedrifter oppgir ønske om økt hurtighet og bedre kvalitet på leveransen samt tjenesteinnovasjon som de viktigste argumentene for å ta tilbake IT-tjenestene, sier Krohn

Amazon på listen

Et annet interessant trekk på nordisk basis er at Amazon, som leverer tjenester i skyen, dukker opp på listen for første gang med en sterk sjetteplass blant de nordiske leverandørene. Et annet sky-selskap, Salesforce.com, gjør det også meget sterkt med en andreplass.

- Vi ser at outsourcingsleverandører som leverer tjenester i skyen scorer høyt på kundetilfredshet og forventer at denne type leveranser vil øke kraftig i årene som kommer, sier Krohn.

Om rapporten

PA Consulting Group har i samarbeid med Whitelane utarbeidet en kundetilfredshetsundersøkelse basert på over 1000 unike outsourcing-kontrakter samt utdypende svar fra 330 respondenter i hele Norden. 32 IT-sourcing-leverandører er evaluert og rangert basert på input fra kundene. Rapporten er den mest omfattende i Norden med respondenter på tvers av alle sektorer og gjenspeiler kundenes opplevde tilfredshet med IT-sourcing leverandører.

For ytterligere informasjon kontakt:

Tom Krohn, partner PA Consulting Group, tlf 41663666, tom.krohn@paconsulting.com

Bilder

Om PA Consulting Group

PA Consulting GroupFølg saker fra PA Consulting Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PA Consulting Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra PA Consulting Group

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom