PLAY

Ny Q2-rapport og ny destinasjon: Det islandske flyselskapet PLAY forventer 150 millioner dollar i inntekter og avslører ny destinasjon i Washington

Del

24. juni i år var det bare ett år siden at det islandske flyselskapet, PLAY, begynte å fly europeere til USA med Island som knutepunkt. Nå presenterer selskapet sterke tall for andre kvartal. Nordmenn kan fly PLAY fra Stavanger, og ikke minst er det aktuelt å reise fra Göteborg om man f.eks. bor nærme grensen.

• PLAY har fraktet ca. 182 000 passasjerer i 2. kvartal og forventer ca. 800 000 passasjerer i år.

• Driftsinntektene øker raskt, og PLAY forventer en omsetning på 150 millioner USD.

• PLAY har nå totalt 26 destinasjoner, inkludert den splitter nye Dulles International Airport i Washington

Et nytt flyselskap i sterk vekst

Den 23. august presenterte PLAY sin andre kvartalsrapport for 2022 som reflekterer et kvartal med sterk vekst i både inntekter og passasjerer. Hele 182 000 passasjerer valgte å fly med PLAY, og ledelsen forventer allerede nå at flyselskapets flåte på seks fly vil frakte rundt 800 000 passasjerer i 2022. De høye passasjertallene, med en tilsvarende høy kabinfaktor på 74,8 prosent, kan merkes på inntektene, og forventningen til omsetning i 2022 er hele 150 millioner dollar.

Enhetskostnadene (CASK ex fuel) fortsetter å falle effektivt, i takt med økt drift, og PLAY forventer et positivt driftsresultat ved utgangen av året. Som forventet var EBIT negativ i 2. kvartal på USD 14,4 millioner, da stordriftsfordelene i selskapet fortsatt ikke var fullt etablert.

PLAYs solidaritetsgrad var 13,4 %, og selskapet har ingen ekstern rentebærende gjeld. Dette gir flyselskapet gunstige forutsetninger for å fortsette veksten i resten av 2022, ifølge administrerende direktør, Birgir Jónsson.

– Vi kan trygt si at PLAY nå har kommet ut av den utfordrende rullebanen i oppstarts- og ekspansjonsfasen, og en jevnere flytur venter. I løpet av de siste månedene har vi skapt et solid grunnlag som vi skal bruke til å fortsette med til utvikle PLAY som et vellykket selskap, sier Jónsson.

PLAY til Washington Dulles i 2023

En av måtene PLAY vil vokse på er gjennom flere strategiske flydestinasjoner. PLAY begynte å fly til Baltimore/Washington Airport (BWI) i april i fjor. Grunnet stor etterspørsel, spesielt blant transferpassasjerer, ble det besluttet å styrke PLAYs posisjon i regionen.

Derfor har PLAY nå lansert sitt billettsalg til Washington Dulles International Airport (IAD), med daglig service fra 26. april 2023. Destinasjonen vil bli tilbudt PLAYs kunder til rimelige priser fra både Island og de andre PLAY-destinasjonene i Europa (via Island).

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon kontakt

Pressekontakt for PLAY i Norge, Vebjørn Granum Kjersheim, BCW Oslo – tlf og mail:
+47 46 93 73 95 og vebjorn.granum.kjersheim@bcw-global.com

Bilder

Lenker

Om PLAY

PLAY
Suðurlandsbraut 14
108 Reykjavík

https://flyplay.com/

Om PLAY

PLAY er et nytt islandsk flyselskap med lavpris-flyvninger mellom Island og Europa, og Nord-Amerika. PLAY tilbyr trygge, presise, hyggelige reiser til lav pris i våre nye og komfortable Airbus-fly.