EL og IT ForbundetEL og IT Forbundet

Ny opptrapping av streiken i GlobalConnect

Del

Fra mandag 16. august tas ytterligere 10 medlemmer i EL og IT Forbundet ut i streik.

Siden 17. juni har ansatte i Spekter-bedriften GlobalConnect vært i streik. Med den seneste opptrappingen vil 39 medlemmer i LO- forbundene EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund delta i streiken.

GlobalConnect er et teknologi og telekommunikasjonsselskap med virksomhet i Norge, Danmark, Sverige, Finland og det nordlige Tyskland.

De streikende krever et lønnstillegg på linje med resten av arbeidslivet, at lønnstillegg gis til alle medlemmer og etablering av et lønnssystem som sikrer lik lønn for likt arbeid.

- Vi krever at GlobalConnect forholder seg til grunnprinsippene i den norske modellen for lønnsdannelse og medbestemmelse for arbeidstakerne. Vi forventer at Spekter, som er en varm forsvarer av det norske trepartssamarbeidet, instruerer sin medlemsbedrift til å etterleve dette i praksis, sier leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen. Onsdag formiddag holdes det en streikemarkering utenfor Spekters lokaler i Oslo.

Det siste streikeuttaket involverer EL og IT-medlemmer i GlobalConnect på Fornebu, Kristiansand, Bodø og Tromsø. 

Kontakter

Bilder

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12, 8 etg., 0181 Oslo
0168 Oslo

23063400http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet har 38 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom