Bilder Nordic School of Photography

Ny og fleksibel filmutdanning fra Bilder Nordic

Del

Bilder Nordic School of Photography lanserer høsten 2019 en helt ny studieretning: Grunnutdanning i film – et intensivt og praktisk halvår med fokus på teknikk og audiovisuell historiefortelling, med en rekke unge og solide bransjeaktører i lærerstaben.

Grunnutdanning i film består av en slagkraftig kombinasjon av emner; både de tekniske og kommunikative aspektene ivaretas, samtidig som studenten får god kjennskap til bransjen og blir i stand til å drive selvstendig og effektivt. Gjennom undervisning i filmteknikk og praktisk produksjon får man hands-on erfaring med hvordan man planlegger en innspilling, samspillet mellom ulike funksjoner under et filmopptak, gjennomføring av etterarbeid og samarbeidet med aktører i bransjen. Emnet audiovisuell historiefortelling fokuserer på den kreative prossessen; utviklingen av manus, oppbygning av historier og mise en scéne, mens bransjeforberedende emner sikrer en solid forståelse av relevant regelverk, prosjektpresentasjon og drift av egen virksomhet.

«Grunnutdanning i film» blir også en verdifull møteplass for vordende filmskapere. Gjennom møter mellom studenter og profesjonelle aktører blir denne grunnutdanningen et inspirerende springbrett inn i en intens, kreativ bransje som stadig er i utvikling. Det er de gode diskusjonene og generøsitet med kunnskap som skaper rom for å utvikle nye ideer og talenter! – filmfotograf Catharina Wandrup

Utdanningen går over ett semester, men tilbys også som deltidsstudie over ett år.
Dette gjør utdanningen til en effektiv introduksjon til et spennende fagområde, eller en fleksibel mulighet til å bygge på og utvide eksisterende kompetanse i kombinasjon med jobb. Utdanningen tilbys også nettbasert med samlinger, som betyr at studenter landet over kan få glede av tilbudet, uavhengig av bosted.

Yrket er tradisjonelt frilans-basert, og utdanningen legger til rette for dette ved hjelp av bransjeforberedende timer rundt prissetting og forretningsdrift, samt fokus på presentasjonsformer og nettverksbygging.

De første klassene starter opp til høsten med flere spennende bransjeaktører som forelesere; filmfotograf Catharina Wandrup, filmregissør Alexander Turpin, filmfotograf Knut Joner, og regissør og manusforfatter Viktor Parkrud er bare noen av foreleserne tilknyttet utdanningen. Skolen er tradisjonelt forbundet med et stort internasjonalt nettverk av yrkesaktive bransjeaktører, og er opptatt av å bli en aktiv del av bransjen.

Mer informasjon om den nye grunnutdanningen i film finnes her.

Kontakter

Bilder

Om Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography
Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

24 14 66 80http://www.bildernordic.no

Bilder Nordic School of Photography er en fagskole i Oslo med seks ulike utdanninger innen foto, film og innholdsproduksjon. Skolen ble etablert i 2007, og har bygd opp et solid nettverk av anerkjente fotografer og bransjeaktører i inn- og utland. Blant skolens tidligere studenter finnes en rekke etablerte fotografer som har markert seg i konkurranser og utstillinger i inn- og utland.

Følg pressemeldinger fra Bilder Nordic School of Photography

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bilder Nordic School of Photography på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bilder Nordic School of Photography

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom